Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:11 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE de la Constanța ​Prefectul Silviu Coșa și inspectorul general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” (FOTO+VIDEO)

ro

09 Sep, 2024 09:22 2488 Marime text
 
Luni, 09 septembrie 2024, la ora 09:30, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa este la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța.
 
Alături de prefectul Silviu Coșa se află inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Mihai Sorin, comandantul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Constanța, Ramona Iliuță și de colonelul Mihai Georgescu, reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”. 
 
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul educației, anul școlar 2024-2025 se structurează, pe intervale de cursuri și intervale de vacanță, astfel:
 
a) intervale de cursuri: — de luni, 9 septembrie 2024, până vineri, 25 octombrie 2024;
— de luni, 4 noiembrie 2024, până vineri, 20 decembrie 2024;
— de miercuri, 8 ianuarie 2025, până vineri, 7 februarie 2025, respectiv vineri, 14 februarie 2025, sau vineri, 21 februarie 2025, după caz, la decizia inspec-toratelor școlare județene/al municipiului București, în urma consultărilor cu beneficiarii primari ai educației, cu părinții/reprezentanții legali ai acestora și cu cadrele didactice, realizate la nivelul unităților de învățământ;
— de luni, 17 februarie 2025, respectiv luni, 24 februarie 2025, sau luni, 3 martie 2025, la decizia inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București, după caz, până joi, 17 aprilie 2025;
— de luni, 28 aprilie 2025, până vineri, 20 iunie 2025;
 
b) intervale de vacanță: — de sâmbătă, 26 octombrie 2024, până duminică, 3 noiembrie 2024;
— de sâmbătă, 21 decembrie 2024, până marți, 7 ianuarie 2025; — o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 10 februarie— 2 martie 2025;
— de vineri, 18 aprilie 2025, până duminică, 27 aprilie 2025;
— de sâmbătă, 21 iunie 2025, până duminică, 7 septembrie 2025.
 
Menționăm că la nivelul ISJ Constanța s-a decis ca vacanța din februarie 2025 să fie planificată în perioada 24-28 februarie. Astfel, elevii din județul Constanța vor reveni în bănci pe data de 3 martie 2025.


UPDATE 1 

La eveniment a ajuns prefectul Silviu Coșa



UPDATE 2

A ajuns și Ionuț Rusu, viceprimarul.

UPDATE 3 


Directorul școlii ia cuvântul.
Începem azi un nou an școlar pe care îl dorim mai bun decât anul care s-a încheiat.  Urăm un bun venit celor care pășesc pentru prima oară. Sunteți în cea mai veche instituție din județul Constanța. Doar trei instituții din țară au palmaresul nostru
 
Deschiderea o dorim sub auspiciul lucrurilor bune. Este alături de noi domnul prefect Silviu Iulian Coșa, viceprimarul Ionuț Rusu, adjunctul poliției Nicolae Simion, avem alături de noi părinți și reprezentanții lor, doamna avocat Marin Marilena, Mădălina Marin, avem pe doamna Iliescu de la DSP și pe domnul Georgescu de la ISU, și l-am lăsat la final pe Sorin mihai de la ISJ, care a fost întotdeauna alături de instituție
Vă spun ca este un privilegiu să nu pot să fiu în căutarea timpului pierdut, recuperez acest timp în permanență în contextul în care pășesc în această școală și îmi aduc aminte de cei mai frumoși ani

UPDATE 4 

Sorin Mihai ia cuvântul. 



 
Să avem un an școlar cu succes, tot atâtea cat a fost în anul școlar anterior. Sunt rezultate extraordinare pe anul trecut.
Azi dimineață am făcut o analiză undeva la 100 milioane de euro s-au adunat în județul Constanța și sunt în contabilizare. Vă mulțumim că suntem toți o echipă și că avem acest succes.
Să ne mândrim după un an de zile cu rezultate din ce în ce mai bune. Vă mulțumesc. 


UPDATE 5 

Prefectul Silviu Coșa ia cuvântul. 

Vă mulțumesc. Bună dimineața dragilor, dragi elevi, părinți, colegi, șefi de instituții. Mă cuprind din nou sentimentele contradictorii pe care le aveam și eu la început de an școlar. Voi veți termina școala într-un mediu mai concurențial. Dacă vă interesează banii sau poziția socială, va trebui să fiți mult mai bine pregătiți.
 
Voi trebuie să fiți acel om care să fie ales pentru a profita de oportunitate.

Cadrele didactice vin în completarea educației voastre. Părinții vă susțin în permanență și vor fi alături de voi și pe parcursul școlii și după. Vă mulțumesc dragi copii pentru ceea ce veți face. Un an nou școlar cu bine.

UPDATE 6

Rusu, viceprimarul ia cuvântul. 

Sunt în măsură să vă fac o promisiune. Nu o să mai părăsiți orașul Constanța. Aici va fi viitorul vostru. Aveți o echipă minunată, îl avem pe domnul prefect care a susținut demersurile făcute. Succes în continuare! 
UPDATE 7

 Adjunctul IPJ, Nicolae Simion ia cuvântul
 Dragi elevi, profesori și părinți, orice început de an școlar înseamnă emoție. În această zi specială suntem alături de dvs. pentru a vă asigura sprijinul.
 
UPDATE 8

 Georgescu de la ISU ia cuvântul.

Bună ziua dragi elevi, părinți și domnilor profesori. Siguranță școlară este un obiectiv al pompierilor. Contactul nostru cu instituțiile de învățământ va rămâne permanent. În anul școlar 2023-2024 nu am avut niciun eveniment în școli.


Pe 13 septembrie e ziua pompierilor și vom organiza ziua porților deschise.


UPDATE 9

Mihaela Rus, prodecan la drept la universitatea Ovidius a luat cuvântul.

 Foarte multe școli din Constanța ar trebui să urmeze exemplul acestei școli.

 Vorbesc și din calitate de prodecan al facultății de drept.

Foarte mulți absolvenți ai Colegiului Pedagogic aleg Facultatea de Drept.


UPDATE 10 

Adriana Câmpeanu ia cuvântul din partea unei asociații cu care colaborează.


Asociația va oferi trei premii la trei elevi la cei mai buni. 

UPDATE 11

Se încheie festivitatea prin mulțumiri.


Prefectul Silviu Coșa și inspectorul Sorin Mihai dau declarații. 

Nu este totul roz, important este ca elevii să aibă de unde să învețe. Progresăm, suținem copii. - a spus Coșa. 

Supraaglomerarea unităților de învățământ, este datorită unei atracții către centru, nu neapărat la nivelul întregului municipiu. 


Școlile sunt în continuă reabilitare, de exemplu Liceul Tomis.  Școala de la Albești, aici o parte din elevi vor fi relocați, se speră ca în doua săptămâni să se termine. - a punctat Sorin Mhai. 












Citește și:

Știri ConstanțaSună clopoțelul pentru elevii Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii