Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima proba din cadrul Evaluarii Nationale, fara incidente

ro

05 May, 2010 03:32 1394 Marime text
elevi_clasa_8_a.jpgIeri s-a desfăşurat prima probă din cadrul evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a. Examenul a fost susţinut în 159 de unităţi din judeţul Constanţa şi au fost prezenţi 6.461 de elevi.

În vederea susţinerii probei, Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare a elaborat 10 variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au avut nivel mediu de dificultate şi au permis rezolvarea în 120 de minute. Extragerea variantei de subiect a avut loc ieri dimineaţă, iar apoi a fost transmisă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Sălile în care s-a susţinut examenul au fost adaptate astfel încât elevii să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică. De asemenea, s-a avut în vedere eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar fi putut influenţa pe elevi în elaborarea lucrărilor scrise şi afişarea pe uşa fiecărei săli a listei nominale cu elevii repartizaţi în sala respectivă, inclusiv a avertismentului că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare este strict interzisă.

„Din fericire, proba de Limba şi literatura română s-a desfăşurat normal, nu ne-am confruntat cu incidente. Subiectele au fost de nivel mediu şi nu cred că vor fi probleme de promovare", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Cristina Ivan.

Proba de limba şi literatura română va fi urmată, joi, 6 mai, de proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar în data de 12 mai, de proba scrisă la matematică. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune, cu două perioade. În caz de absentare, aceasta poate fi susţinută într-o sesiune ulterioară, în luna august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii