Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Chițac, la deschiderea anului școlar la Liceul Traian din Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

09 Sep, 2024 09:25 383 Marime text
Primarul Chițac, Sursa foto: ZIUA de Constanța


Astăzi, 9 septembrie 2024, este prima zi de școală din anul 2024 - 2025. Acest an școlar este structurat în 5 module de studiu și 5 vacanțe, fiind format din 36 de săptămâni.

În acest an, primarul municipiului Constanța Vergil Chițac a ales de participe la deschiderea anului școlar de la Liceul Teoretic Traian.

Elevii din clasa a XX- a au făcut podul de florii pentru bobocii din clasa a 5 și a 9. Toată lumea, de la mic la mare, a fost cuprinsa de emoțiile unui nou început!

Cu  prilejul noului început de an școlar, primarul Chițac a transmis tuturor celor prezenți următorul mesaj:

 ,,Mă bucur să văd că în sfârşit reabilitarea acestui prestigios liceu constănţean a atins etapa finală. Educaţia este cea mai puternică în a schimba viitorul. Dragi profesori, ştiu că este deosebit de dificil ceea ce faceţi dumneavoastră şi vă mulţumesc că o faceţi an de an.

Municipalitatea constănțeană continuă să investească în educație pentru a asigura un mediu educațional adecvat și modern.

Eu vă mulțumesc încă o dată că m-ați invitat. Vă doresc dumneavoastră, doamana director, colegilor dumneavoastră, copiilor, părinților, tuturor, un nou an școlar cu multe realizări, cu multe împliniri, la finalul căruia să vă reconfirmați încă o dată statutul de liceu de elită al Constanței. Vă multumesc!"

Gabriela Bucovală, directoruil Liceului Teoretic Traian, a transmis profesorilor și elevilor că vor învăța într-o clădire reenovată cu fonduri europene.

 "După un an şi trei luni pot să vă primesc astăzi într-o clădire modernă. Am lucrat mult la dotări de ultimă generaţie în educaţie. Doresc să mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în tot acest timp"

Clădirea liceului a beneficiat de izolare termică, refacerea fațadelor și înlocuirea integrală a instalațiilor. Amenajările interioare au inclus mobilier nou, table inteligente și alte dotări moderne. Proiectul, în valoare totală de 18.000.000 lei fără TVA, urmărește să ofere un mediu educațional optim, conform normativelor în vigoare. ​Lucrările au inclus eficientizarea energetică prin anvelopare, repararea acoperișului și înlocuirea tâmplăriei cu performanță energetică ridicată.
 
Echipamente de ultimă generație, precum pompe de căldură, panouri fotovoltaice și ventiloconvectoare, au fost instalate pentru asigurarea confortului maxim și a condițiilor ideale de desfășurare a actului educațional.
 
De asemenea, au fost efectuate lucrări precum înlocuirea rețelelor de distribuție, reabilitarea grupurilor sanitare și instalarea unui sistem modern de alarmare și stingere a incendiilor, conform normativelor în vigoare. Au fost înlocuite integral instalațiile electrice, sanitare și termice.


 



Citește și:
Spiritul mircistÎnceput de an emoționant la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii