Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proba C a bacalaureatului se va desfasura in conditii normale

ro

29 May, 2010 02:40 1753 Marime text
cap_10.jpgMinistrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a susţinut ieri o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari judeţeni, în care a precizat faptul că examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale.

La videoconferinţă, marea majoritate a judeţelor a raportat că nu există niciun fel de problemă la organizarea bacalaureatului. „Vreau să vă spun foarte clar că este în sarcina Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să pună elevul în centrul preocupărilor sale şi să organizeze acest examen într-un mod cât mai bun cu putinţă. Am încredere că acest lucru se va întâmpla şi vă asigur de întreaga colaborare a ministerului. Le mulţumesc pe această cale profesorilor care vor participa la organizarea examenului de bacalaureat", a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

examen_bacalaureat.jpgCât despre greva anunţată luni, ministrul a respins cu fermitate acuzaţiile potrivit cărora MECTS ar exercita presiuni asupra cadrelor didactice să participe la examenul de bacalaureat. „Vreau să vă spun că acest minister şi întregul Guvern respectă dreptul cetăţenilor români la grevă, dar respectă şi dreptul cetăţenilor români la muncă. De aceea, noi am luat toate măsurile pentru ca profesorii supraveghetori şi profesorii examinatori să fie prezenţi la bacalaureat în serviciul elevilor şi le mulţumesc încă o dată pentru colaborare", a mai declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

Demnitarul a mai spus că MECTS monitorizează îndeaproape modul în care este organizată proba de evaluare a competenţelor lingvistice la limbi moderne şi că, în acest sens, vor fi organizate zilnic videoconferinţe pentru a putea preveni orice eventuală disfuncţionalitate.

examen_bacalaureat_elevi.jpgTrei cazuri speciale

Inspectorul şcolar general de la malul mării, Elena Buhaiev, a precizat în cadrul videoconferinţei că examenul de bacalaureat se va desfăşura în toate 51 de centre. „În judeţul Constanţa, procentul de aderare la grevă este de 13,65%. Mai exact, din cele 280 de unităţi de învăţământ, 74 dintre ele au intrat în grevă. Cursurile însă se vor ţine în continuare", a adăugat inspectorul şcolar general.

Mai mult decât atât, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a solicitat MECTS aprobarea pentru ca trei elevi să dea separat examenul de bacalaureat. „Un elev de la Liceul Mircea cel Bătrân este plecat la NASA, iar doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv sunt plecaţi în cantonament", a explicat Elena Buhaiev.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este ultima din cadrul probelor orale ale examenului de bacalaureat şi se desfăşoară în intervalul 31 mai - 4 iunie. La această probă sunt aşteptaţi să participe peste 200.000 de candidaţi. În situaţia în care vor exista elevi care nu pot susţine proba din cauza mişcărilor de protest anunţate de sindicate, aceasta va fi reprogramată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii