Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof. Doina Banciu, Doctor Honoris Causa la Ovidius (galerie foto)

ro

20 Nov, 2009 00:38 3877 Marime text
cap3.jpgIeri, Universitatea Ovidius a acordat titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Doina Banciu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică ICI Bucureşti.

„Este o plăcere pentru noi de a omagia o mare personalitate, căreia Senatul Universităţii Ovidius a hotărât să-i acorde frumoasa şi înalta distincţie de Doctor Honoris Causa", a declarat rectorul prof. univ. dr. Victor Ciupină, după ce imnul Gaudeamus a ridicat în picioare toată audienţa.

Decanul Faculăţii de Matematică şi Informatică, prof. univ. dr. Wladimir Georges Boskoff a fost cel care a dat citire unei liste impresionante a tuturor reuşitelor profesionale.

Prof. univ. dr. Doina Banciu şi-a început activitatea în anul 1972, ca analist de sistem, în cadrul Institutul Central pentru Conducere şi Informatică Bucureşti, a fost apoi cercetător ştiinţific, şef de proiect al sistemului informatic al Bibliotecii Naţionale (primul sistem de acest gen din România), şef oficiu de calcul pentru Cercetare - Proiectare - Implementare a sistemelor informatice în biblioteci universitare, iar din 1999 este cadru didactic asociat la Facultatea de Administraţie Publică SNSPA şi Secretar ştiinţific al Facultăţii, şi lista poate continua.

honoris_causa_2.jpgDe asemenea, Doina Banciu are şi o impresionantă activitate în asociaţii profesionale şi în alte organisme din ţară şi din străinătate, precum şi în cercetare universitară în cadrul Universităţii din Bucureşti. A coordonat şi a scris peste 30 de cărţi şi manuale, este colaboratoare a şapte reviste de prestigiu din lume, a câştigat 14 premii naţionale şi internaţionale şi face parte din nenumărate comitete şi comisii.

{mos_ri:Doctor Honoris Causa,Doina Banciu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii