Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:27 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof. Mitică Iosif, liderul sindicatului constănțean, despre ordinul comun „Lipsă de profesionalism atât din partea ministerului, cât și a Guvernului României”

ro

06 Feb, 2021 00:00 3053 Marime text

Prezent la videoconferința organizată de ministrul Educației joi, 4 februarie, pe marginea ordinului comun emis de cei doi miniștri – ai Educației și Sănătății -, profesorul Mitică Iosif, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, s-a arătat extrem de revoltat, la finalul întâlnirii, de modul cum consideră Ministerul Educației și Guvernul să trateze, pe repede înainte, debutul semestrului II al unui an școlar puternic grevat de restricțiile pandemiei de Covid 19.
 
„Știți că această decizie nu a fost luată pe 2 februarie, pentru că despre ea s-a tot vorbit mai devreme. Eu am avut o intervenție pe 28 ianuarie, în cadrul Comisiei de dialog social constituită la nivelul Instituției Prefectului, și am cerut două lucruri autorităților, pentru că memoriile mele au fost adresate și Prefecturii județului Constanța, dar și primului ministru. Ori să urgenteze vaccinarea personalului din învățământ, în așa fel încât, pe 8 februarie, toți colegii să fie vaccinați, ori până se remediază această situație - de a-i pune în siguranță pe colegii noștri și pe elevi - să se rămână la învățământ online”, a afirmat prof. Iosif.
 
La finalul întâlnirii găzduite de Inspectoratul Școlar Județean, liderul sindical constănțean s-a arătat extraordinar de dezamăgit, în numele colegilor săi, pentru că acel ordin comun trebuia să existe mult mai dinainte, așa încât să poată fi aplicat corespunzător. „Dacă v-ați uitat cu atenție pe document, este o compilație între fragmente dintr-un document care conține diacritice și idei mai vechi, cu părți fără diacritice, deci este clar că este document făcut în grabă. Ceea ce este impardonabil, știut fiind faptul că luni, 8 februarie, directorii, colegii noștri din școli trebuie să asigure toate condițiile pentru buna desfășurare a orelor și ei încă nu știu cine, cum, cu ce competențe va face acest lucru. Consider că este o scăpare și o lipsă de profesionalism atât din partea ministerului, cât și a Guvernului României”, a mai declarat prof. Iosif.
 
În ceea ce privește propunerea elevilor de a fi amânată cu o săptămâna începerea semestrului 2, liderul sindical a declarat că este doar o soluție de compromis, pentru că ar fi trebuit să se știe din timp ce se întâmplă, în așa fel încât, în liniște și căutând toate resursele necesare, școlile să fie pregătite. „Pentru că trebuie să ne gândim la siguranța și la sănătatea în școli atât a elevilor noștri, cât și a salariaților care vin, pleacă, au familii. Am solicitat domnului Simion Hăncescu (președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ – n.r.) ca atunci când se adoptă o hotărâre care să favorizeze elevul, decizia care ține de sănătatea cadrului didactic și a membrilor familiilor acestuia să fie aceeași. E adevărat că era o dorință mare și din partea colegilor noștri, a familiilor și a elevilor să se revină la școală, dar nu trebuia să ne grăbim și trebuia să luăm în calcul toate aspectele, să pregătim temeinic această revenire, ca să nu avem surprize”, a conchis liderul constănțean.
 
Citește și:

În varianta modificată a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății
Schimbări nuanțate, dar nu cele așteptate. Primordială - pasarea responsabilităților (Document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii