Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Program de formare a profesorilor de istorie

ro

14 May, 2010 03:34 1124 Marime text
În cursul zilei de astăzi, se desfăşoară o sesiune de instruire a profesorilor de istorie privind predarea problemei Holocaustului, organizată de Centrul de Studii Ebraice „Goldstein Goren" al Universităţii Bucureşti.

Parteneri în realizarea acestei formări sunt Asociaţia Initiatives for Democracy in Estern Europe (IDDE) şi Centropa, sprijinul logistic fiind asigurat de Institutul Yad Vashem din Ierusalim, iar cel financiar de Ambasada SUA la Bucureşti, prin programul Democracy Small Grats.

Programul cuprinde cursuri informative, workshop-uri metodologice, realizarea expoziţiei Martori evrei ai unui secol românesc (Muzeul Marinei Militare) şi beneficieză de participarea unor formatori din România, Israel şi SUA, precum şi a unor supravieţuitori ai Holocaustului - Liviu Beris, doctor în genetică, supravieţuitor din Transnistria şi Oliver Lustig, supravieţuitor de la Auschwitz.

Programul va începe la ora 10.00 cu vizitarea expoziţiei de la Muzeul Marinei Militare şi exemplificarea modului în care expoziţia poate fi folosită ca material didactic şi va continua cu sesiuni de formare ce se vor desfăşura la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", până duminică, 16 mai, ora 17.

La program vor participa peste 75 de profesori de istorie din învăţământul gimnazial şi liceal. Sesiunea de instruire a profesorilor de istorie se va încheia sâmbătă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii