Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:46 29 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Provocările Enel în domeniul învățării inteligente Palmaresul Colegiului de Arte în cadrul programului educațional „Play Energy”

ro

29 Mar, 2019 00:00 1876 Marime text

Inspirată de energia generației mileniale, compania Enel a inițiat în urmă cu 12 ani, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, programul educațional international Play Energy.

Ieri, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” am asistat la festivitatea de premiere a câștigătorilor locului II la cea de-a 12-a ediție a Play Energy, categoria liceu.

Evenimentul a prilejuit și o retrospectiva a câștigătorilor Play Energy din anii trecuți, mai ales că de data aceasta au avut ocazia de a se mândri în fața tuturor colegilor, aflați în sala Sergiu Celibidachi.

Așadar, în 2012, proiectul „Îmbrăţişează energia” (prof. coordonator Grety Bunea) câștiga locul II la categoria liceu. Au urmat, în 2013, „The Smart House” (prof. Doiniţa Pindic) și „Let’s Play with Energy” (prof. Ioana Rîcă), ambii locul II (liceu, respectiv gimnaziu); în 2014 „Tărâmul energiei verzi” (prof. Ioana Rîcă) – locul II (gimnaziu); în 2016 „Transverde” (prof. Alexandra Barbu-Popa) – locul III (liceu); în 2017 „Staţia de autobuz” (prof. Irina Cerasela Filip) – locul III (liceu).

Anul trecut, au participat la competiția regională (gimnaziu) elevii Chirea Luca, Irimia Bogdan, Dascalu Luiza, Didin Isabel, clasa a V-a şi Radu Octavian (clasa a VI-a), coordonați de prof. Diana Irimia, iar la liceu Maria Hodor, clasa a XI-a (prof. Alexandra Popa).

Câștigătoare aveau să fie desemnate proiectele „Casa Smart” (realizată de Matei Cristina Ştefania, Bălănescu Andreea Beatrice, Păucă Elisabeta Janet, Ştefan Cristina Andreea-clasa a VI-a, prof. Gabriela Burlacu), care ieri a intrat în posesia premiilor pentru locul II la națională, respectiv locul I, faza regională, pentru proiectul „Sunny case” (realizat de elevii Băluţă Adriana, Dumitrana Alexandra, Enache Ingrid, Milea Bianca, Apostolidis Denisa - clasa a XII-a, coordonați de prof. Alexandra Popa.

În finalul festivității de premiere, Claudio Curti, director Regiune E-Distribuție Dobrogea, le-a transmis celor prezenți următorul mesaj:

Avem nevoie să ne schimbăm stilul de viață, să lăsăm nitrocarburile în afara sistemului nostru de energie, să găsim resurse mai curate, mai ecologice. Se văd foarte multe parcuri eoliene și aici, în România, sisteme de producție cu energie solară, dar o metodă ca să nu poluăm și ca să fim eco-compatibili este să reducem consumul de energie. Și este valabil și pentru apă, și pentru energie electrică, pentru tot ceea ce trebuie să folosim în fiecare zi. Am văzut propunerile pe care le-ați făcut și le-ați prezentat la proiectul Play Energy. Ideile tinerilor sunt binevenite tot timpul. Nu este important că ai câștigat sau nu, ci să avem o asemenea sensibilitate încât să nu mai repetăm greșelile pe care le făceam înainte. Desigur, ne putem adresa doar vouă, pentru că sunteți tineri și reprezentați viitorul. Vă recomand un singur lucru: tinerii trebuie să aibă tot timpul curaj să încerce și niciodată să nu le fie frică să aducă o schimbare. E singura recomandare pe care pot să v-o fac, pentru că reprezintă atât o creștere personală, dar și a națiunii voastre. Dacă ești convins de ceva, trebuie să-l faci! Sunteți foarte buni!”.


Și pentru că ne-am aflat într-un liceu vocațional, elevii Colegiului de Arte au prezentat oaspeților un spectacol care avea să-i impresioneze pe cei prezenți atât prin interpretare, cât și prin candoare.  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii