Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Provocările unei noi ediţii a Colocviului Internaţional al Departamentului de Lingvistică pentru constănţeni

ro

07 Oct, 2019 00:00 1767 Marime text
Cu toate că abia au început să-şi tureze... motoarele, poate că studenţii constănţeni, masteranzii şi chiar doctoranzii ar fi interesaţi să-şi treacă în portofoliu un foarte important colocviu, un excelent prilej de a-şi dovedi măsura valorii.
 
Este vorba despre cel de-al 19-lea Colocviu Internaţional al Departamentului de Lingvistică, organizat în perioada 22-23 noiembrie 2019, de Departamentul de Lingvistică, Centrul de Studii Româneşti şi Centrul de Lingvistică Teoretică şi Aplicată al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti.
La fel ca la ediţiile precedente, colocviul va acoperi o tematică foarte largă, incluzând prezentări din toate domeniile de studiu al limbii române, reunind un număr mare de cercetători din ţară şi din străinătate.
 
Lucrările se vor desfăşura pe mai multe secţiuni: gramatică şi fonetică, pragmatică şi stilistică, lexic, semantică, terminologii, istoria limbii, filologie şi dialectologie, didactica limbii române ca limbă maternă şi ca limbă străină.
Propunerile de comunicări pot fi trimise până la 20 octombrie 2019 la adresa: colocviu_lingvistica@yahoo.ro. Confirmarea acceptării se va face până la data de 25 octombrie 2019. Comunicările vor dura 20 de minute pentru prezentare şi încă 10 minute rezervate discuţiilor. Taxă de participare generală este de 40 euro / 180 RON, iar pentru doctoranzi este de 20 euro / 90 RON.
 
Printre invitaţi se numără: prof. univ. dr. Andreas Dufter (Universitatea Ludwig-Maximilians, München), prof. univ. dr. Alexandru Grosu (Universitatea din Tel-Aviv), prof. univ. dr. Ana Maria Martins (Universitatea din Lisabona).
 
Colocviul va fi precedat, pe 21 noiembrie 2019, de workshop-ul naţional „Teorie şi teorii lingvistice. Rolul teoriei în cercetarea lingvistică actuală românească”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii