Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultate de exceptie la Liceul Teoretic „Ovidius"

ro

23 Jun, 2010 03:52 2392 Marime text
În perioada 14-19 iunie a.c., s-a desfăşurat la Bucureşti a IV-a ediţie a Concursului Internaţional de Matematica Arhimede, organizat de Asociaţia Arhimede în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. La această competiţie au participat elevii calificaţi de la etapele anterioare.

La etapa internaţională, elevii Liceului „Ovidius" Constanţa au obţinut rezultate deosebite. Vladimir Vântu şi Ştefan Stănişor, de la clasa a VI-a, au obţinut câte o medalie de aur, Melisa Unsalan, de la clasa a V-a, medalie de argint, Anna Tabacu şi Aydan-Ege Ali, clasa a V-a, medalii de bronz, iar Ştefan Tudose de la clasa a V-a - menţiune.

Concursul şi-a propus să atragă elevii doritori într-un sistem competiţional deschis şi transparent, să verifice şi să dezvolte la elevii concurenţi aspecte de tehnică matematică, de raţionament şi de creativitate. La această ediţie a concursului au mai participat concurenţi din Serbia, Spania şi Republica Moldova.

De asemenea, elevii ovidişti s-au remarcat şi la ediţia din acest an a „Virtual Science Fair" Canada cu proiectul „De la deşeuri la energie". Acest proiect a pornit de la ideea de a conecta două probleme de mediu: deşeurile solide şi necesitatea folosirii energiilor alternative. Deşi desfăşurată doar la nivel de proiect pilot, iniţiativa echipei demonstrează posibilitatea găsirii unor soluţii creative la problemele de mediu.

La „Virtual Science Fair" Canada au participat proiecte de la 55 şcoli din întreaga lume, proiectul de la Liceul Teoretic „Ovidius" fiind recompensat cu un premiu Magna Cum Laude, la secţiunea ştiinţe-energetică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii