Rezultatele unui sondaj realizat de FNAP-IP și ISJ Brașov Cum văd câteva mii de părinți școala după epidemia de COVID 19
Rezultatele unui sondaj realizat de FNAP-IP și ISJ Brașov: Cum văd câteva mii de părinți școala după epidemia
Cu toate că acest sondaj de opinie ar fi trebuit să fie inițiat de Ministerul Educației, în virtutea transparenței cu care a debutat mandatul actualului ministru Monica Anisie, dar mai ales al crizei fără precedent prin care trece acest sistem, totuși altcineva și-a asumat acest important demers.
12.000 de părinți din toată țară au participat, în perioada 10-14 aprilie, la sondajul inițiat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP) împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, având ca scop identificarea opiniilor părinților cu privire la structura anului școlar în curs, la modalitatea de recuperare a materiei, de susținere a examenelor naționale și la măsurile care ar trebui luate la nivelul unităților de învățământ după epidemia de COVID 19.
Rezultatele ne-au fost puse la dispoziție de Dan Cernat, președintele Comitetului Județean de Părinți Constanța, iar ele relevă faptul că 50% dintre părinți consideră că anul școlar 2019-2020 poate fi încheiat pe baza notelor primite de elevi până în acest moment, iar materia care nu a fost predată poate fi recuperată în anul următor școlar. Peste 35% dintre părinți spun că recuperarea conținuturilor care nu au fost predate se poate face prin cursuri peste vară astfel încât conținuturile să poată fi recuperate. În schimb, aproximativ 5,6% dintre părinții care au răspuns la întrebări își doresc înghețarea anului școlar.
La întrebarea cu privire la perioada optimă pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță pentru toți actorii implicați, 7.746 dintre părinți (63,9%) nu oferă o dată concretă pentru deschiderea unităților de învățământ, spunând că școala să înceapă când vor recomanda autoritățile, în urma stingerii pandemiei de coronavirus. 22% dintre părinți susțin însă că școala ar putea începe în condiții de siguranță după data de 15 mai 2020.
Întrebați despre ce măsuri ar trebui luate la nivelul școlii astfel încât copiii să fie în siguranță atunci când se întorc la școală, peste 87% dintre părinți cred că este necesară dezinfecția periodică a spațiilor din unitățile de învățământ, urmată de spălarea mâinilor cu apă și săpun după fiecare oră de curs (64,8%) și de triajul realizat de către asistenta medicală/medic zilnic (49,4%) și măsurarea temperaturii elevilor și a personalului la intrarea în unitatea de învățământ (49,7%).
Întrebați dacă decizia Ministerului Educației în cazul elevilor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a, de a susține examenele naționale în luna iulie, din materia predată în semestrul I, este o măsură corectă, 74.5% dintre respondenți au considerat că această măsură este cea mai bună, dată fiind situația în care ne aflăm. Doar 4% dintre părinți cred că reluarea anului școlar poate fi o soluție, iar 14,6%. nu știu, sau nu răspund la această întrebare.
Citește și:
Examenele naționale, prognozate pentru luna iulie. Ce a anulat ministrul Educației?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- Lia 16 Apr, 2020 11:08 In conditiile actuale cu 30-32 elevi intr-o clasa....nicicum!