Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a dat startul Olimpiadei Nationale de Fizica

ro

01 Feb, 2010 04:20 2485 Marime text
olimpiada.jpgIeri, la ora 17.00, în sala de spectacole a Palatului Copiilor Constanţa a avut loc deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Fizică ce are loc, anul acesta, la malul mării.

Printre invitaţii care au rostit alocuţiuni s-a numărat şi prof. Sorin Trocaru, inspector general în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), prof. univ. dr. Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Cornel Panait, rectorul Universităţii Maritime Constanţa şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

La Olimpiada Naţională de Fizică, organizată de MECTS şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa participă 537 de elevi, din cele 42 de judeţe. Aceştia susţin proba practică astăzi, iar cea teoretică mâine, în patru unităţi de învăţământ, şi anume Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Economic Carol I şi Şcoala cu clasele I-VIII Dan Barbilian. De abia pe 5 februarie elevii care participă la olimpiadă vor fi premiaţi, în cadrul unei festivităţi care va avea loc începând cu ora 11.00, la Teatrul Naţional de Artă şi Balet Oleg Danovski.

Ministerul Educaţiei: factorii de stres trebuie evitaţi

MECTS deja a atenţionat şi ISJ Constanţa că trebuie să aibă în vedere o serie de măsuri care să asigure organizarea şi desfăşurarea olimpiadei în condiţii cât mai bune. Astfel, Inspectoratul trebuie să verifice condiţiile de cazare şi masă puse la dispoziţia participanţilor, şi anume securitatea şi igiena spaţiilor de cazare, programul de odihnă şi masă al elevilor, calitatea şi cantitatea alimentelor servite. De asemenea, toţi membrii comisiilor centrale trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere prin care să confirme că nu au elevi sau rude la clasa sau disciplina la care elaborează subiecte sau la care evaluează. Această declaraţie include neapărat şi angajamentul de a păstra confidenţialitatea tuturor subiectelor şi baremelor realizate, precum şi obligaţia de a nu întreprinde nici o acţiune care să pună sub semnul îndoielii corectitudinea olimpiadei.

Stresul este şi el menţionat în atenţionarea MECTS. ISJ-ul trebuie să asigure respectarea cât mai riguroasă a programului stabilit şi anunţat astfel încât să fie evitate situaţiile de stres suplimentar pentru participanţi. În plus, trebuie asigurată securitatea elevilor în activităţile de timp liber oferite participanţilor pe parcursul olimpiadelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii