Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a deschis primul campus pentru învățământ dual din România! (FOTO)

ro

10 Sep, 2024 15:01 170 Marime text

foto: Facebook/ Ligia Deca Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat azi, 10 septembrie 2024, inaugurarea primului campus pentru învățământ dual din România, situat în Oradea.

Acest sistem educațional, care combină pregătirea teoretică în liceu cu pregătirea practică la operatorii economici, devine o opțiune atractivă pentru tinerii cu abilități practice.

 

Meseria rămâne importantă, indiferent de vremuri, așa că învățământul dual este o opțiune grozavă pentru copiii cu abilități practice, mai ales că de anul acesta ei pot continua studiile și la facultate, în același sistem - dual!- a precizat Deca. 


Iată anunțul Ligiei Deca

Ligia Deca, foto: Facebook/ Ligia Deca
 „S-a deschis primul campus pentru învățământ dual din România!

Meseria rămâne importantă, indiferent de vremuri, așa că învățământul dual este o opțiune grozavă pentru copiii cu abilități practice, mai ales că de anul acesta ei pot continua studiile și la facultate, în același sistem - dual!

Ce înseamnă învățământ dual?- o rută alternativă de formare profesională, care îmbină pregătirea teoretică, la liceu, cu pregătirea practică la operatori economici, în baza unui parteneriat pe care școala îl încheie cu aceștia.

De ce beneficii se bucură elevii din învățământul dual?
  •  posibilitatea de a beneficia de o bursă din partea operatorului economic, pe lângă bursa tehnologică oferită de Ministerul Educației;
  • participarea la stagii de practică;
  • programe de studiu realizate împreună cu operatori economici;
  • posibilitatea, pentru elevii cu vârsta de cel puțin 16 ani, să încheie cu operatorii economici la care efectuează stagii de practică și contracte individuale de muncă cu timp parțial;
  •  posibilitatea de a continua studiile în învățământul superior dual! Primele 18 programe universitare de licență de acest fel își vor primi studenții chiar din acest an!
Ce oferă, în plus, campusul pentru învățământ dual din Oradea?
  • o bursă oferită din partea autorității locale;
  •  un parteneriat extins între 5 unități de învățământ, o universitate, Primăria Oradea, Consiliul Județean Bihor și 9 operatori economici;
  •  activități în ateliere de practică ce dispun de toate dotările necesare;
  • masă de prânz gratuită pentru toți elevii;
  •  cazare în cămin pentru cei care locuiesc în regiune.
Vom avea 29 de astfel de campusuri în toată țara, toate cu finanțare prin PNRR.

Felicit toți membrii consorțiului pentru ceea ce au reușit să construiască împreună la Oradea! Campusul de aici va rămâne un exemplu de succes pentru toată țara!“


Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  




Citește și:

Imaginea zilei la Constanța. Prima zi de școală pe două roți (FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii