Șansa oferită de proiectele europene. 32 de elevi de la Liceul „Miron Costin“, în practică în Cipru (galerie foto)
Șansa oferită de proiectele europene. 32 de elevi de la Liceul „Miron Costin“, în practică în Cipru (galerie
16 May, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
2621
Marime text
În ultimii ani, elevii și profesorii Liceului Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“ Constanța au fost implicați în mai multe proiecte de mobilitate Erasmus+, care au permis deschiderea de noi ferestre către lumea europeană, fapt ce a avut drept consecințe dezvoltarea profesională și modelarea personalității educabililor.
În urmă cu o lună, 16 elevi ai claselor a X-a D, calificarea brutar-patisier-preparator produse făinoase, și a X-a E, calificarea bucătar, din învățământul profesional (nivel 3 de calificare), însoțiți de două dintre cadrele didactice cu experiență, profesoarele Azis Kamer-Birsen și Sofia Asănăchescu, s-au îmbarcat în avion pentru a descoperi o lume nouă la Paphos, oraș situat pe coasta de sud-vest a Ciprului. Insula situată în bazinul estic mediteraneean, leagăn al unei culturi și civilizației multimilenare, a fost gazda elevilor constănțeni pentru o perioadă de trei săptămâni, în concordanță cu cerințele proiectului Erasmus+ - Abilități și competențe dezvoltate prin mobilitate în scop educațional.
În această perioadă, tinerii şi-au însuşit noi cunoștințe, au dobândit abilități extinse și şi-au dezvoltat atitudini specifice domeniului lor de activitate, fapt care va reprezenta o opțiune suplimentară la portofoliul personal de dezvoltare profesională.
În Cipru, elevii nu s-au bucurat numai de ocazia împlinirii profesionale ori de soarele generos și marea răcoritoare, ci și de activitățile pregătite de către organizatori, în regiuni încărcate de istorie și în zone cu caracter tradițional. La sfârșitul acestei perioade, ei au fost recompensați printr-un certificat de mobilitate Europass la întoarcerea în țară, document semnat și ștampilat de către directorul unității școlare și înregistrat în Registrul de evidență a documentelor.
Rezultatele învățării vor fi transferate și validate în România de către cadrele didactice din comisia de validare, în baza normativelor în vigoare, în baza unei proceduri interne pentru transferul și validarea rezultatelor învățării.
Deoarece competențele dezvoltate prin stagiu se regăsesc în cadrul Standardului de pregătire profesională, școala va transfera și va recunoaște oficial competențele, abilitățile și cunoștințele dobândite în această perioadă, atribuind note la modulul parcurs, iar elevii nu vor mai parcurge procesul de evaluare aferent acestor competențe.
Proiectul conține și o a doua mobilitate, tot de trei săptămâni, pentru încă 16 elevi, dar din alte două clase, având calificarea „Organizator banqueting“ - învățământul liceal tehnologic (nivel 4 de calificare). Aceasta se va desfășura în aceeași locație, începând cu data de 28 mai.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii