Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:09 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șapte studenți de la Universitatea „Ovidius” Constanța au participat la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România

ro

01 Oct, 2024 10:50 1673 Marime text
Universitatea „Ovidius” Constanța. Foto: ZIUA de Constanța

O echipă de studenți ai Facultății de Matematică și Informatică (FMI), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), a participat recent la cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx24.
 
Aflat, în acest an, la cea de-a V-a ediție, exercițiul a fost organizat de Centrul Național Cyberint al Serviciului Român de Informații, în parteneriat cu instituții din Sistemul Național de Apărare și companii românești din domeniul securității cibernetice.  
 
Din echipa UOC au făcut parte studenții: Mihai Teliman, Marian Davidov, Andrei Măceș, Octavian-Andrei Suliman, Nicolae Hoțescu, Tiberiu-Alexandru Țugui, și Costin-Cristin Cojanu, coordonați de lect. univ. dr. Dorin Iordache.
 
„Studenții au manifestat un interes deosebit în privința detaliilor executării activităților din cadrul exercițiului, care au implicat parcurgerea a șase scenarii, ce explorează vulnerabilitățile cibernetice relevante în contextul actual. Ei au abordat o diversitate de atacuri asupra elementelor critice ale infrastructurii și au testat abilitățile tehnice ale fiecărui participant. În cadrul acestor exerciții, studenții au pus în practică metode precum pentesting, analiză malware, forensics sau networking. Totodată, prin simularea unor atacuri live, au dezvoltat un mecanism eficient de avertizare și reacție la incidente de acest gen, concentrându-se asupra compromiterii datelor în cadrul organizațiilor virtuale”, precizează lect. univ. dr. Dorin Iordache.
 
CyDEx este principalul exercițiu de securitate cibernetică din Romania de tip hands on (axat pe componenta practică), ce asigură un nivel avansat de realism, prin desfășurarea activităților într-un poligon de securitate cibernetică. Exercițiul vizează crearea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidentele cibernetice care privesc infrastructuri IT&C, precum și dezvoltarea cooperării dintre sectorul public și cel privat în domeniul securității cibernetice.
 
Citește și:
Deschiderea noului an universitar la Universitatea Ovidius Constanța (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii