Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoli antrenate in proiecte de mediu

ro

29 Apr, 2010 03:36 1911 Marime text
apm_cta.jpgÎn data de 22.04.2010, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, a avut loc încheierea Campaniei de informare şi conştientizare derulată în perioada 19 martie - 19 aprilie 2010. Cu această ocazie au fost premiate şi unităţile de învăţământ câştigătoare la concursul de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile.

Campania SOS Deşeurile s-a desfăşurat în opt unităţi de învăţământ partenere, fiind implicaţi peste 500 de elevi şi au fost antrenate societăţi care au ca obiect de activitate colectarea sau valorificarea deşeurilor, precum şi instituţii din administraţia publică locală şi ONG-uri.

Unităţile de învăţământ au reuşit să colecteze, pe perioada campaniei, 1000 de kilograme de deşeuri de hârtie şi carton şi 120 de kilograme de deşeuri de plastic. Locul I a fost ocupat de Şcoala cu clasele I-VIII „Aurel Vlaicu", locul al II-lea a fost ocupat de Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu", iar locul al III-lea de Şcoala cu clasele I-VIII „Remus Opreanu". Elevii reprezentanţi ai Şcolii Aurel Vlaicu au vizitat expoziţia de desene şi lucrări din materiale reciclabile şi au fost premiaţi de societăţile partenere.

„Având în vedere interesul manifestat de către participanţii la această campanie şi modul de reflectare a evenimentelor în mass-media, putem considera că cele trei obiective principale propuse, respectiv îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe a comunităţilor locale privitoare la domeniul gestiunii deşeurilor, conştientizarea actorilor comunităţilor locale asupra rolului pe care îl au în menţinerea unui mediu curat şi sănătos din punct de vedere al gestiunii deşeurilor şi implicarea membrilor comunităţilor locale în acţiuni concrete de îmbunătăţire a mediului înconjurător au fost realizate, APM Constanţa propunându-şi repetarea unei astfel de campanii", ne-a declarat directorul unităţii, Senol Zevri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii