Sesiune de Comunicări Ştiinţifice, la UMC Nicoleta Acomi - „Încurajarea spiritului competiţional este cheia progresului ştiinţific“ (galerie foto)
Sesiune de Comunicări Ştiinţifice, la UMC: Nicoleta Acomi - „Încurajarea spiritului competiţional este cheia
06 Jul, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
4662
Marime text
În cadrul proiectului „Creşterea calităţii în învăţământul superior de marină prin îmbunătățirea programelor de studii conform convenţiei internaţionale STCW, cu amendamentele de la Manilla, în vederea corelării competenţelor absolvenţilor cu nevoile angajatorilor pieţei mondiale a muncii“, implementat de Universitatea Maritimă din Constanţa, 46 de studenţi au elaborat articole ştiinţifice pe care le-au prezentat, vineri, la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice desfăşurată la UMC.
Evenimentul a fost organizat pe patru secţiuni: „Protejarea Mediului Marin“, „Siguranţa Navigaţiei“, „Operarea Navelor“ şi „Protecţia echipajului şi a navei“. „În cadrul Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice, 11 studenţi au prezentat teme din domeniul «Protejarea Mediului Marin», nouă studenţi au elaborat lucrări despre «Operarea Navelor», 14, despre «Siguranţa Navigaţiei», iar 12 studenţi au prezentat teme privitoare la «Protecţia echipajului şi a navei». Comisia de evaluare va puncta atât încadrarea lucrării în tema secţiunii, originalitatea, cât şi actualitatea conţinutului ştiinţific“, a declarat managerul proiectului, conf. univ. dr. ing. Nicoleta Acomi. Beneficiind de sprijin financiar din Fondul Social European, Universitatea Maritimă din Constanţa va acorda premii în valoare de 19.000 de lei participanţilor la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice. „Pentru fiecare dintre cele patru secţiuni, vor fi acordate premii, după cum urmează: patru premii I în valoare de 2.000 de lei fiecare, patru premii II de 1.250 de lei fiecare, patru premii trei în valoare de 1.000 de lei fiecare şi patru menţiuni, de 500 de lei fiecare. Suntem siguri că atât spiritul competiţional, cât şi dorinţa de afirmare i-au motivat pe studenţii de la UMC să participe la acest eveniment ştiinţific“, a mai spus Nicoleta Acomi. Lansat în luna mai 2014, de către UMC, proiectul „Creşterea calităţii în învăţământul superior de marină prin îmbunătăţirea programelor de studii conform convenţiei internaţionale STCW, cu amendamentele de la Manilla, în vederea corelării competenţelor absolvenţilor cu nevoile angajatorilor pieţei mondiale a muncii“, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a avut o valoare de 1.607.686,94 de lei. Obiectul contractului a constat în îmbunătăţirea calităţii şi a relevanţei ofertelor educaţionale din sistemul de învăţământ superior de marină prin adaptarea programelor de curriculum universitar la nevoile studenţilor şi exigenţele pieţei muncii, precum şi prin creşterea accesului studenţilor la acestea. Programul de instruire s-a desfăşurat în perioada noiembrie 2014 - iunie 2015. Grupul-ţintă a fost compus din 224 de studenţi, care, la finalul proiectului - septembrie 2015 -, vor primi diplome de participare.Citeşte şi
Evenimentul a fost organizat pe patru secţiuni: „Protejarea Mediului Marin“, „Siguranţa Navigaţiei“, „Operarea Navelor“ şi „Protecţia echipajului şi a navei“. „În cadrul Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice, 11 studenţi au prezentat teme din domeniul «Protejarea Mediului Marin», nouă studenţi au elaborat lucrări despre «Operarea Navelor», 14, despre «Siguranţa Navigaţiei», iar 12 studenţi au prezentat teme privitoare la «Protecţia echipajului şi a navei». Comisia de evaluare va puncta atât încadrarea lucrării în tema secţiunii, originalitatea, cât şi actualitatea conţinutului ştiinţific“, a declarat managerul proiectului, conf. univ. dr. ing. Nicoleta Acomi. Beneficiind de sprijin financiar din Fondul Social European, Universitatea Maritimă din Constanţa va acorda premii în valoare de 19.000 de lei participanţilor la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice. „Pentru fiecare dintre cele patru secţiuni, vor fi acordate premii, după cum urmează: patru premii I în valoare de 2.000 de lei fiecare, patru premii II de 1.250 de lei fiecare, patru premii trei în valoare de 1.000 de lei fiecare şi patru menţiuni, de 500 de lei fiecare. Suntem siguri că atât spiritul competiţional, cât şi dorinţa de afirmare i-au motivat pe studenţii de la UMC să participe la acest eveniment ştiinţific“, a mai spus Nicoleta Acomi. Lansat în luna mai 2014, de către UMC, proiectul „Creşterea calităţii în învăţământul superior de marină prin îmbunătăţirea programelor de studii conform convenţiei internaţionale STCW, cu amendamentele de la Manilla, în vederea corelării competenţelor absolvenţilor cu nevoile angajatorilor pieţei mondiale a muncii“, cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a avut o valoare de 1.607.686,94 de lei. Obiectul contractului a constat în îmbunătăţirea calităţii şi a relevanţei ofertelor educaţionale din sistemul de învăţământ superior de marină prin adaptarea programelor de curriculum universitar la nevoile studenţilor şi exigenţele pieţei muncii, precum şi prin creşterea accesului studenţilor la acestea. Programul de instruire s-a desfăşurat în perioada noiembrie 2014 - iunie 2015. Grupul-ţintă a fost compus din 224 de studenţi, care, la finalul proiectului - septembrie 2015 -, vor primi diplome de participare.
Citeşte şi
Bibliotecă electronică la UMC: Nicoleta Acomi - „Resursele informaţionale de calitate creează premisele obţinerii unui rezultat pe măsură“ (galerie foto)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii