Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:00 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Mihai, șeful IȘJ Constanța, și ministrul Educației, precizări despre simulările examenelor naționale (DOCUMENTE)

ro

12 Jan, 2022 00:00 1994 Marime text
  • Șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, a anunțat când vor avea loc primele simulări  județene ale examenelor naționale pentru elevii din clasele a VIII-a și, respectiv a XII-a - a XIII-a.
  • Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza, în ultima săptămână de școală a fiecărei luni, simulări județene ale examenelor naționale pentru elevii din clasele a VIII-a și, respectiv a XII-a - a XIII-a.
  • Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional.
  • În secțiunea DOCUMENTE puteți consulta variantele de examene naționale prouse de Ministerul Educației. 
Ca în fiecare an școlar, elevii trec prin emoțiile provocate de examenele naționale.
 
Clasele terminale vor susține în această perioadă simulările aferente examenului de bacalaureat (elevii de liceu), respectiv evaluărilor naționale (elevii de gimnaziu).
 
Șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Sorin Mihai, a anunțat când vor avea loc primele simulări  județene ale examenelor naționale pentru elevii din clasele a VIII-a și, respectiv a XII-a - a XIII-a.
 

„Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza, în ultima săptămână de școală a fiecărei luni, simulări județene ale examenelor naționale pentru elevii din clasele a VIII-a și, respectiv a XII-a – a XIII-a. Prima simulare de acest fel se va desfășura în perioada 26-27 ianuarie 2022, pentru EN și, respectiv, 26-28 ianuarie 2022, pentru BAC. Pentru următoarele luni, vor fi comunicate datele cu cel puțin o săptămână înainte.
 
Simulările se vor desfășura până în luna mai, exceptând luna în care vor fi organizate simulări naționale. Fiecare unitate de învățământ va putea opta, în funcție de contextul pandemic, de resursele avute la dispoziție, de solicitările venite din partea părinților și a elevilor etc, să participe la aceste simulări județene, lista cu unitățile de învățământ în care au fost susținute urmând a fi făcută publică în fiecare lună.
 
Subiectele vor fi elaborate în cadrul grupurilor de lucru realizate la nivelul inspectoratului școlar, asigurându-se astfel o abordare unitară, concordanța cu programa școlară și cu stadiul parcurgerii materiei. Vor fi extrase din mai multe variante propuse, astfel încât rezultatele obținute de elevi să reflecte obiectiv nivelul cunoștințelor acestora. Ulterior, vor fi publicate pe site-ul IȘJ. Rezultatele simulărilor județene vor fi analizate de către IȘJ Constanța, care va elabora un raport care să ofere posibilitatea unei „fotografii” a momentului pregătirii pentru examenele naționale, raport care va sta la baza unui plan de acțiune, în vederea remedierii deficiențelor constatate.
 
Elevii se vor obișnui, astfel, cu atmosfera de examen și se vor familiariza cu cerințele specifice subiectelor. Părinții vor putea urmări facil evoluția progresului realizat în pregătirea examenelor. Avantajele fiecărei unități de învățământ implicate constau, în mod esențial, în posibilitatea de a regla rapid planul de pregătire deja întocmit la nivelul fiecărei discipline de examen și de a-i oferi fiecărui elev educație centrată pe nevoile și pe aspirațiile sale.
 
Obiectivul acestor simulări județene este creșterea gradului de promovabilitate la nivelul județului Constanța. Elevilor, părinților și profesorilor li se oferă, astfel, un sprijin real pentru pregătirea examenelor, atât de importante în această etapă a parcursului educațional. Ne propunem ca, prin această inițiativă, învățământul constănțean să devină din ce în ce mai performant.“

 
De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luni, 10 ianuarie 2022, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional.

 
„Avem lista acelor evaluatori care au comis erori majore şi pot să vă asigur - mă ţin de cuvânt - că nu vor mai evalua la niciun examen naţional după greşelile pe care le-au făcut în Evaluarea naţională sau Bacalaureatul de anul trecut. (...) Corectare computerizată a fost una dintre solicitările majore ale Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi“, a spus ministrul educației, după întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța vă pune la dispoziție în secțiunea DOCUMENTE variantele de subiecte la examenele naționale dispuse de Ministerul Educației.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Pixabay
 
Citește și:
 
Asociația Elevilor din Constanța
Grevă Japoneză pentru bursa de merit

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii