Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titularizare 2024 Emoții pentru profesorii din Constanța. Miercuri, 17 iulie, are loc proba scrisă din cadrul concursului național

ro

15 Jul, 2024 10:53 461 Marime text
ISJ Constanța
  • Miercuri, 17 iulie 2024, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2024.
  • 1.130 de candidați din Constanța vor participa la concursul de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare)
 
La nivelul județului Constanța, pentru susținerea acestei probe, care va începe la ora 9.00, vor participa 1.130 de candidați.
 
Subiectele și baremele de evaluare pentru disciplinele de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.
 
Primele rezultate vor fi afișate în data de 23 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestațiile se depun la ISJ Constanța sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 23 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 24 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 24 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează, atât la inspectoratul școlar, cât și pe site, în data de 31 iulie 2024.
 
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către inspectoratul școlar în intervalul 1-2 august.

La nivel județean sunt disponibile 2786 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, respectiv determinată. Dintre acestea 390 de posturi didactice/catedre vacante sunt pentru angajare pe perioadă nedeterminată (310 în mediul urban şi 80 în mediul rural).

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt la următoarele discipline: învățământ antepreșcolar (49 posturi – 23 candiați înscriși), învățământ preșcolar (63 de posturi – 260 candidați înscriși), învățământ primar (63 de posturi – 150 candidați înscriși), educație fizică și sport, respectiv pregătire sportivă de specialitate (58 de posturi – 108 candidați înscriși), profesor – consilier școlar (31 de posturi– 57 candidați înscriși).
 
Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2024, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.
 

Având în vedere prognoza meteo, IȘJ Constanța, în colaborare cu autoritățile locale și cu unitățile de învățământ universitar, identifică soluții astfel încât în centrele de concurs să fie asigurate condiții optime pentru desfășurarea examenului. Vom reveni astăzi cu informații suplimentare pe acest subiect, a transmis ISJ Constanța.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și


Citește și:

Titularizare 2024 Constanța. Au fost publicate rezultatele inspecțiilor la clasă și ale probelor orale. Proba scrisă - în 17 iulie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii