Un mircist greu de egalat aduce o ultimă medalie. Felicitări Răzvan Ursu pentru impresionantele performanțe!
Un mircist greu de egalat aduce o ultimă medalie. Felicitări Răzvan Ursu pentru impresionantele performanțe!
31 Jul, 2018 08:55
ZIUA de Constanta
4614
Marime text
De-a lungul celor opt ani petrecuți la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, absolventul de excepție Răzvan Mihai Ursu a reușit să înregistreze un impresionant palmares de medalii, cea mai recentă fiind adusă de la Olimpiada Asiatică de Fizică, în luna mai.
Iată însă că din lotul olimpic de fizică al României care a reeditat rezultatele remarcabile înregistrate la Olimpiada Internaţională de Fizică 2017, a făcut parte și de data aceasta mircistul Răzvan Ursu, întors cu medalie de bronz. De altfel, echipajul a obținut cinci distincții: o medalie de aur, două medalii de argint și două medalii de bronz.
Astfel, după performanța din 2017, Petru Cotruț, elev al Liceului Internaţional de Informatică din București, și-a trecut în palmares încă o medalie de aur. Sabina Drăgoi și Ștefan Dolteanu, colegii săi de la Liceul Internaţional de Informatică din București, au fost medaliați cu argint, în timp ce Cosmin Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din București) și Răzvan-Mihai Ursu (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) au intrat în posesia medaliilor de bronz.
Concursul constă în susținerea a două probe (una teoretică și una experimentală) cu durata de 5 ore fiecare. Scorul maxim ce poate fi obținut de un concurent este de 50 de puncte (30 de puncte la proba teoretică și 20 la proba experimentală).
A 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat la Lisabona, în perioada 21-29 iulie, reunind peste 400 de concurenţi din 90 de ţări. Prima Olimpiadă Internaţională de Fizică a avut loc în 1967, în Polonia, cu participarea a 5 țări, inclusiv România. Țara noastră a găzduit competiția de două ori (1972 și 1983).
Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).
Cu această medalie, mircistul Răzvan Ursu reușește să încununeze un parcurs greu de egalat, el urmând să devină student în Germania.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii