Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitățile școlare din UAT Mihail Kogălniceanu, dotate cu echipamente digitale. Primele table interactive au ajuns la Școala din Piatra (VIDEO + GALERIE FOTO)

ro

31 May, 2024 14:17 507 Marime text

 
  • Contractul „Dotarea cu echipamente digitale a Liceului Teoretic“ este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
  • Pentru o activitate educațională care să atragă beneficiarii primari ai educației este necesară amenajarea unor spații bine dotate, astfel încât tehnologia să vină în sprijinul elevilor și cadrelor didactice.
 
 
Elevii din orașul Mihail Kogălniceanu și satul Piatra vor beneficia de materiale didactice şi echipamente digitale. Contractul de furnizare având ca obiect “Dotarea cu echipamente digitale a Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu” prevede următoarele dotări: table interactive, All-in-One-uri, imprimante multifuncționale, sisteme de sunet, camere de videoconferință și microfoane ambientale.
 
Deja au început să fie furnizate și instalate echipamentele digitale din cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar din comuna Mihail Kogalniceanu, judeţul Constanţa”. S-a început cu satul Piatra unde au fost instalate primele tablele interactive.
 
“Tabla interactivă reprezintă un sport modern și este esențială în desfășurarea întregului proces instructiv-educativ din școală. Elevii au fost foarte încântați la primirea acestora. Pe lângă faptul că facilitează nu doar munca profesorului, ci și capacitatea elevilor de a asimila informații, ele sunt deosebit de practice. Lecțiile devin mai captivante prin prezentarea de imagini, povești, jocuri interactive, cântece, stimulând enorm implicarea elevilor. Folosirea acestor table transforma învățărea din corvoadă într-o adevărată plăcere”,  a declarat responsabilul Școlii nr. 1, Piatra, Mihaela Druga.
 
Contractul  „Dotarea cu echipamente digitale a Liceului Teoretic“ este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.).  Obiectivul de investiție se realizază în baza contractului de finanțare încheiat între comuna Mihail Kogălniceanu și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în numele și pentru Ministerul Educației în vederea implementării proiectului cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța”, prin P.N.R.R.
 
Nevoile identificate la nivelul unității de învățământ sunt variate, deoarece şcolarizează un număr mare de elevi aparținând tuturor nivelurilor de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial, profesional, liceal), iar dotarea sălilor de clasă nu este la nivelul dorit.
 
Totodată, dotarea cu materiale didactice nu este la nivelul prevăzut de legislația în vigoare, vechimea celor existente depășește 10-15 ani. Pentru o activitate educațională care să atragă beneficiarii primari ai educației este necesară amenajarea unor spații bine dotate, astfel încât tehnologia să vină în sprijinul elevilor și cadrelor didactice.
 
Prin acest obiectiv de investiții se urmărește dotarea Laboratorului de informatică cu echipamente specifice; dotarea a 45 săli de clasă cu echipamente pentru organizarea activității în mediul virtual la care se adăuga dotarea cu echipamente digitale a sălii pentru activități educaționale.
 
Proiectul urmărește dotarea cu mobilier a 43 săli de clasă (din toate unitățile de învățământ cu excepția Grădiniței cu program prelungit) la care se adaugă dotarea cu mobilier a laboratorului de informatica și a sălii pentru activități educaționale, precum și dotarea Laboratorului de fizică-chimie cu mobilier specific, materiale didactice și echipament digital, dotarea Laboratorului de biologie cu mobilier specific, materiale didactice și echipament digital;

Se dorește și înființarea unui cabinet multidisciplinar care se va dota cu materiale didactice şi echipament digital, dotarea Cabinetului de asistență psihopedagogică cu materiale specifice si echipamente digitale, dotarea spațiului destinat orelor de educație fizică şi sport (sala de sport) și dotarea atelierului de practica (tehnologic) cu mobilier, echipamente digitale şi materiale.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Reziliență și Redresare – Pilonul VI. Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:

 
Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, va realiza iluminatul în parcul din comună. Iată câți bani a alocat

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără echipamente pentru locuri de joacă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii