Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Maritimă Constanța, la un eveniment internațional de securitate cibernetică, organizat de Ministerul Afacerilor Externe

ro

23 Mar, 2023 15:41 1334 Marime text
Universitatea Maritimă ConstanțaUniversitatea Maritimă a participat în perioada 15-17 martie la #EUSecureConnect EaP-Black Sea-Central Asia: protecting connectivity infrastructure and improving cyber security.

Potrivit UMC, evenimentul a avut loc la Institutul Diplomatic Român și a reunit experți din Romania, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Turcia.
 
S-au dezbătut modalitățile de creștere a conștientizării inițiativelor UE referitoare la inițiativele și proiectele de conectare dintre actorii regionali, consolidarea securității cibernetice și a cadrului de protecție a infrastructurilor critice în zona Mării Negre, creșterea gradului de pregătire în condiții de criză, stabilirea nivelelor necesare de cooperare bilaterală și inter-regională, precum și îmbunătățirea mecanismelor europene și internaționale pentru gestionarea crizelor.
 

“Universitatea Maritimă din Constanța a prezentat principalele riscuri și amenințări de securitate în domeniul logisticii și siguranței energetice în cadrul infrastructurilor portuare din zona Mării Negre. Suntem pe deplin angajați în sprijinirea tuturor factorilor implicați pentru asigurarea securității cibernetice prin activități de cercetare și instruire”, a declarat Conf. Dr. Gabriel Raicu, Prorector, participant delegat la eveniment din partea UMC.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii