Universitatea Ovidius Constanța Expert canadian în cercetare spațială, în dialog cu studenții Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă
Universitatea Ovidius Constanța: Expert canadian în cercetare spațială, în dialog cu studenții Facultății


Potrivit Universității Ovidius Constanța, la eveniment au participat cadre didactice și studenți ai FIMIM, alături de profesori și elevi de la Liceul Industrial Energetic din Constanța.
Potrivit organizatorilor, în cadrul seminarului au fost analizate preocupările și inițiativele Comisiei Europene cu privire la măsurile de relansare a competitivității Uniunii Europene pe plan mondial.„În cadrul manifestării le-am prezentat tinerilor oportunitățile academice pe care le oferă Universitatea Ovidius din Constanța, în calitate de membră a Consorțiului European ARTEMIS. Studenții care aleg să urmeze cursurile Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă pot beneficia de cursuri și acces la infrastructura universităților partenere din cadrul consorțiului, situate în Franța, Italia, Grecia, Germania, Estonia și Norvegia”, a precizat conf. univ. dr. ing. Lucia-Violeta Melnic, decanul FIMIM.
Totodată, la întâlnire prof. univ. dr. ing. Ziad Saghir le-a prezentat participanților detalii despre cariera sa și despre modul în care specializarea inginerie mecanică i-a permis să lucreze în domeniul spațial, în biomecanică cu aplicații în medicină, în energetică și în ingineria mediului.„În acest sens, au fost prezentate domeniile prioritare care sunt vizate pentru cercetarea științifică, dezvoltare tehnologică și inovare, precum și modul în care aceste priorități vor influența programele de învățământ și cercetarea științifică în universitățile europene”, a precizat prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, din cadrul FIMIM.
Prof. univ. dr. ing. Ziad Saghir este unul dintre cei mai experimentați cercetători canadieni în domeniul studiului comportamentului materialelor în condiții de gravitație redusă, iar realizările sale în domeniu sunt recunoscute pe plan internațional. Pe parcursul carierei sale inginerești, a fost membru în echipele care au pregătit și urmărit misiuni spațiale precum: Foton-M2 și M3 SCCO (2007), ISS SODI-IVIDIL (2009) și DSC (2010), ISS SODI-DCMIX (2011-15) și a fost coordonatorul național al grupului de lucru al programului de cercetare al Agenției Spațiale Canadiene - CSA privind rolul gravitației în procesul de sinteză al materialelor metalice și al aliajelor.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp