Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius Constanța Stagiu de practică extracurriculară la Bruxelles pentru studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole

ro

08 Feb, 2024 13:39 974 Marime text
Stagiu de practică extracurriculară la Bruxelles pentru studenții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), în colaborare cu Universitatea din București, drept coordonator, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București, organizează un stagiu de practică extracurriculară la Bruxelles, pentru vizitarea instituțiilor europene și cunoașterea politicilor comunitare privind procesul de dezvoltare durabilă la nivelul Uniunii Europene.

Stagiul de practică se va desfășura în perioada 11-15 februarie 2024 și vizează înțelegerea modului de funcționare a sistemului instituțional european (cunoașterea principalelor instituții, accesarea de informații despre acestea, rolul fiecăreia și procesul de colaborare interinstituțională), precum și prezentarea oportunităților de carieră în cadrul instituțiilor europene pentru tinerii specialiști din domeniile: geografie, biologie, știința mediului, agricultură și horticultură.

Studenții vor vizita Comitetul European al Regiunilor, Comitetul Economic și Social European (CESE) și Comisia Europeană iar în cadrul întâlnirilor oficiale va fi prezentat rolul fiecărei instituții, valorile europene și responsabilitățile statelor membre ale Uniunii Europene.

„Programul de practică profesională include și un parteneriat internațional, prin participarea unor reprezentanți ai National Institute of Oceanography and Applied Geophysics (OGS), Trieste, Italia, instituție cu care UOC dorește să își extindă colaborarea prin intermediul unor proiecte de cercetare în domeniul dezvoltării durabile a economiei albastre”, precizează ș.l. dr. Mirela Paraschiv, din cadrul FSNSA. Participarea studenților de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole la acest stagiu extracurricular de practică se va realiza prin sprijinul financiar al Parlamentului European.


 Citește și: 

Universitatea Ovidius din Constanța va participa la implementarea unui proiect european de peste 1,4 milioane de euro destinat valorificării algelor în regiunea Mării Negre
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii