Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:20 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius Continuă demersurile pentru înfiinţarea programului de studii de Teologie islamică pastorală

ro

04 Mar, 2021 15:41 3152 Marime text
  • Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), a găzduit o nouă întâlnire bilaterală pentru evaluarea etapelor parcurse pentru realizarea obiectivelor din cadrul parteneriatului de colaborare cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne – Turcia.
  • Discuţiile au reiterat interesul partenerilor pentru înfiinţarea unei catedre de Limbă şi civilizaţie română în cadrul Departamentului de Limbi balcanice, la Universitatea Trakya, şi posibilitatea organizării unor programe bilaterale de studii, cu dublă licenţiere, prin Programul Erasmus.
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), a găzduit miercuri, 3 martie, o nouă întâlnire bilaterală pentru evaluarea etapelor parcurse pentru realizarea obiectivelor din cadrul parteneriatului de colaborare cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne – Turcia.

Întâlnirea, prezidată de rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a avut loc cu ocazia vizitei la Constanţa a prorectorului Universității Trakya, prof. dr. Murat Türkyilmaz.

„Suntem bucuroși că întreprindem noi pași în vederea realizării proiectelor din parteneriatul cu Universitatea Trakya și că putem identifica noi oportunități de lucru în diverse domenii de studiu și cercetare”, a declarat, în deschiderea întâlnirii, rectorul UOC.

Discuţiile au reiterat interesul partenerilor pentru înfiinţarea unei catedre de Limbă şi civilizaţie română în cadrul Departamentului de Limbi balcanice, la Universitatea Trakya, şi posibilitatea organizării unor programe bilaterale de studii, cu dublă licenţiere, prin Programul Erasmus.

În acest context au fost aprofundate detalii tehnice necesare înființării programului internațional de Limba și literatura română, cu dublă licențiere, în parteneriat cu Universitatea Trakya din Turcia.

„Această colaborare este extrem de importantă pentru noi și ne vom strădui să explorăm cele mai eficiente oportunități de colaborare, în vederea înființării programului și acreditării acestuia de către ARACIS. Pentru a putea îndeplini normele impuse de sistemul Bologna, propunem varianta de studii 1 + 3 ani, în care primul an este cel pregătitor de limba română, următorii fiind reprezentați de un ciclu complet de studii, finalizat cu diplomă de licență”, a precizat decanul Facultății de Litere a UOC, conf. univ. dr. Alina Buzatu.

La rândul său, prorectorul Murat Türkyilmaz a afirmat că anual, peste 25.000 de studenți străini solicită înscrierea la Universitatea Trakya şi aproximativ 5.000 sunt admiși, unii dintre aceştia putând să opteze, în viitor şi pentru studiul Limbii şi literaturii române în cadrul unui program internațional, ce poate să fie acreditat de ambele universităţi.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, oaspeţii au fost informaţi despre faptul că UOC, prin Facultatea de Teologie, răspunde favorabil solicitării de înființare a programului de studii Teologie islamică pastorală, rectorul Dan Marcel Iliescu explicând că urmează să se inițieze demersuri oficiale în acest sens.

Prezent la reuniune, Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf, a declarat: „Mă bucur să îmi aduc aportul pentru realizarea acestui program de teologie islamică, unic, scopul nostru fiind să avem o programă analitică foarte bine pusă la punct și să sprijinim calitatea actului educațional”.

Oaspeţii turci au mai propus extiderea colaborării şi în direcţia proiectelor cu finanțare europeană în domeniul identificării microparticulelor de plastic din apa Mării Negre și stimularea reluării mobilităților în cadrul programului Erasmus +.

La întâlnire au participat şi: Consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, prorectorul pentru educație și managementul calității, prof. univ. dr. Elena Condrea, prorectorul pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți, prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță și președintele Senatului UOC, prof. univ. dr. Diane Vancea.

De asemenea, la eveniment au fost prezenți Directorul Departamentului Strategii Academice și Managementul Calității, prof. univ. dr. ing. Ionela Popovici, decanul Facultății de Teologie, prof. univ. dr. Bogdan Moise și conf. univ. dr. Veronica Nedelcu.



Sursa foto: UOC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii