Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:16 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat proiectul PERFORM DIDACT. Ce prevede acesta

ro

05 Jan, 2022 14:07 1646 Marime text
 Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a implementat cu succes, la nivel instituțional, în perioada 17 mai – 17 decembrie 2021, proiectul CNFIS-FDI-2021-0540 – „Performanță și calitate academică în UOC.

Crearea și dezvoltarea Platformei electronice pentru evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice – PERFORM DIDACT”, informează directorul proiectului, lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.

„Obiectivul general al proiectului a constat în creșterea capacității instituționale și îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice, prin crearea și dezvoltarea unei platforme electronice la nivel instituțional pentru evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice din UOC”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.


Printre activitățile desfășurate în cadrul proiectului în vederea realizării obiectivului său general s-au numărat:
  • Crearea și dezvoltarea unei platforme electronice la nivel instituțional pentru evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice din UOC, structurată multimodular pe următoarele trei componente: a) autoevaluare; b) evaluare colegială; c) evaluare de către directorul de departament/decan;
  • Organizarea și realizarea unor sesiuni de instruire a cadrelor didactice din UOC, în mediul online, pentru optimizarea formelor de evaluare periodică a performanțelor profesionale individuale ale acestora cu ajutorul noii platforme electronice;
  • Organizarea și realizarea în mediul online a unor mese rotunde dedicate normelor de concepere și scriere a lucrărilor academice cu respectarea standardelor deontologice și etice, în scopul îmbunătățirii performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice din UOC și sporirii vizibilității acestora;
  • Achiziționarea serviciului de comparare electronică a documentelor - Sistemantiplagiat.ro, pentru a fi folosit în cadrul instituției în vederea verificării împotriva plagiatului a lucrărilor de licență, disertație și doctorat, precum și a articolelor științifice rezultate în urma activităților de cercetare ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor, respectiv ale cadrelor didactice din cadrul Universității Ovidius din Constanța.           
Conform Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, în perioada de implementare proiectul a beneficiat de o finanțare de 344.000 lei din bugetul alocat de Ministerul Educației, din fondul de dezvoltare instituțională, Domeniul 5 – Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. Resursele financiare necesare pentru derularea proiectului au fost completate din partea UOC cu 60.200 lei, reprezentând o cotă de cofinanțare din total proiect de 17,50%.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii