Universitatea Ovidius din Constanța a obținut o finanțare națională de peste 7,7 milioane lei pentru CityINNOHub - European Digital Innovation Hub
Universitatea Ovidius din Constanța a obținut o finanțare națională de peste 7,7 milioane lei pentru CityINNOHubUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC), liderul proiectului „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)”, a obținut, prin competiție națională, o finanțare de 7.793.760,93 lei.
Fondurile sunt furnizate de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027, prin acțiunea 2.4 Digitalizarea IMM-urilor realizată prin Hub-uri de Inovare Digitală Europene din România (EDIH), transmit reprezentanții UOC prin intermediul unui comunicat de presă.
Finanțarea câștigată va fi utilizată de către Centrul European de Inovare Digitală CityINNOHub, pentru a contribui activ la transformarea digitală a IMM-urilor regionale și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite comunităților de către autoritățile publice locale.
„Obținerea acestor fonduri reprezintă o nouă certificare a parteneriatul solid pe care instituția noastră îl are cu mediul socio-economic și cu autoritățile publice și am convingerea că alături de colaboratorii noștri naționali și internaționali vom contribui la dezvoltarea unei comunități puternice și competitive, a unui ecosistem regional de digitalizare, ce încurajează inovația și antreprenoriatul”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.
Centrul European de Inovare Digitală funcționează în cadrul proiectului „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)“, Cod 101083582 DIGITAL-2021-EDIH-01, realizat de către un consorțiu ce reunește șase organizații cu expertiză complementară: Universitatea Ovidius din Constanța, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România, a mai punctat sursa citată.
Serviciile centrului se bazează pe: evaluarea maturității digitale; oferirea de soluții digitale adaptate cerințelor; posibilitatea testării soluțiilor digitale înainte de a investi; oferirea consultanței în accesarea finanțărilor; instruirea în utilizarea și înțelegerea tehnologiei.
Citește și:
Conferința „Război și pace. Provocări contemporane”, susținută la Universitatea „Ovidius” Constanța, de Ioan Stanomir
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp