Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța a organizat un workshop internațional în domeniul științelor socio-umane (FOTO)

ro

19 Jul, 2024 10:59 202 Marime text
Sursă foto: UOC
 
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, recent, workshop-ul „Internationalisation in multidisciplinary research in Social Sciences and Humanities - ways to boost cooperation”, în cadrul proiectului „Noi dimensiuni ale extinderii strategiei de internaționalizare în vederea creșterii vizibilității Universității Ovidius din Constanța la nivel internațional” (NODENS), transmite un comunicat din partea UOC.

La eveniment au participat peste 30 de cadre didactice și reprezentanți ai departamentelor de relații internaționale, de la 11 universități din diferite țări, precum: Cipru, Italia, Portugalia, Republica Cehă, România, Statele Unite ale Americii sau Turcia.

„În cadrul atelierului, participanții au prezentat direcțiile de cercetare și oferta educațională a instituțiilor de învățământ superior de care aparțin, evenimentul reprezentând un context prielnic pentru realizarea schimbului de idei și bune practici referitoare la implementarea strategiilor de internaționalizare din cadrul fiecărei universități. Totodată, au fost identificate și dezbătute aspecte legate de provocările din domeniul relațiilor internaționale, fiind subliniată problema numărului redus al echipelor de cercetare care sunt create, în diferite consorții, după finalizarea implementării proiectelor internaționale, astfel încât membrii acestora să își poată continua activitatea și să își dezvolte studiile deja existente în echipe internaționale. La finalul manifestării, participanții au discutat despre oportunitatea deschiderii unor noi acorduri inter-instituționale între organizațiile reprezentate la workshop și crearea de echipe de cercetare internaționale”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.


Proiectul „Noi dimensiuni ale extinderii strategiei de internaționalizare în vederea creșterii vizibilității Universității Ovidius din Constanța la nivel internațional” (NODENS), cod CNFIS-FDI-2024-F-0473, are o valoare totală de 428.000 lei și este unul dintre proiectele UOC finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Rectorul Universității Ovidius din Constanța și-a prezentat echipa alături de care va conduce în noul mandat

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii