Universitatea Ovidius din Constanța a participat la o conferință internațională despre inovare în domeniul sportului (FOTO)
Universitatea Ovidius din Constanța a participat la o conferință internațională despre inovare în domeniulUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la conferința anuală organizată de European Platform for Sport Innovation (EPSI), cu tema „Valori olimpice și inovare sportivă”, activitate realizată în cadrul proiectului „Noi dimensiuni ale extinderii strategiei de internaționalizare în vederea creșterii vizibilității Universității Ovidius din Constanța la nivel internațional” (NODENS).
La manifestarea care a avut loc la Olympia, în Grecia, au participat peste 100 de reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, ONG-urilor sau centrelor de cercetare, din mai mult de 20 de țări, printre care: Belgia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, România, Spania, Țările de Jos ș.a., transmite un comunicat pus la dispoziție de UOC.
Proiectul „Noi dimensiuni ale extinderii strategiei de internaționalizare în vederea creșterii vizibilității Universității Ovidius din Constanța la nivel internațional” (NODENS), cod CNFIS-FDI-2024-F-0473, are o valoare totală de 428.000 lei, fiind unul dintre proiectele UOC finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.„Conferința a oferit o platformă eficientă de colaborare între experți, cadre didactice și cercetători, facilitând schimbul de idei și crearea de parteneriate pentru inițiative viitoare în domeniul sportiv. În cadrul sesiunilor plenare au fost prezentate detalii cu privire la depunerea și implementarea proiectelor cu finanțare internațională, iar participanții la mesele rotunde au prezentat propuneri pentru noi colaborări.
Printre ideile generate, putem aminti: înființarea unei academii de înot pentru adulți; dezvoltarea unei aplicații mobile pentru monitorizarea stării de sănătate a utilizatorilor, care să includă programe eficiente de exerciții fizice, odihnă și exemple de bune practici pentru un stil de viață sănătos; organizarea de competiții, atât la nivel național, cât și internațional, pentru sporturile urbane etc.. Împreună cu organizatorii, participanții au identificat cele mai potrivite programe de finanțare pentru depunerea lor în perioada următoare”, a declarat prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului
Citește și:
A doua ediție a Conferinței internaționale MARBLUE 2024, la Universitatea Ovidius din Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp