Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un training internațional în domeniul agriculturii inteligente din punct de vedere climatic (FOTO)
Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un training internațional în domeniul agriculturii inteligenteUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 22 - 25.11.2022, la training-ul internațional „Antreprenoriat pentru o agricultură inteligentă climatică în bazinul Mării Negre”, care a avut loc în cadrul proiectului „Alianța Transfrontalieră pentru Agricultură Ecologică și Climatică în Bazinul Mării Negre” (AGREEN).
Training-ul a avut drept scop prezentarea cursului de formare „Antreprenoriat pentru o agricultură inteligentă climatică în Bazinul Mării Negre”, dezvoltat în cadrul proiectului AGREEN.
La sesiunea internațională de formare care a avut loc la Școala Agrară și de Afaceri Dobrudzha (DABS), în Dobrich, Bulgaria, au participat reprezentanți din Bulgaria, România, Turcia, Georgia, Grecia - tineri antreprenori, practicieni agricoli în agricultură și studenți în ultimul an de studiu interesați să se angajeze în agricultură, nominalizați de grupuri de interese locale sau ramuri de afaceri și organizații umbrelă din agricultură. De asemenea, la întâlniri a participat, online, prin videoconferință, un grup de cursanți armeni, care la rândul lor, vor preda cursul „Antreprenoriat pentru o agricultură inteligentă climatică în Bazinul Mării Negre”, pentru a multiplica rezultatele., transmit reprezentanții UOC.
„În cadrul evenimentului din Bulgaria, dezvoltatorii diferitelor module de formare de la partenerii de proiect au prezentat conținutul instruirii și au evidențiat cele mai eficiente abordări de predare și învățare care trebuie aplicate în funcție de specificul cursanților și de modurile de predare ale cursului selectat. Partenerii AGREEN și membrii Comunității de Practică (COP) au susținut și îndrumat formarea în calitate de mentori”, precizează prof. univ. dr. Liliana Panaitescu, directorul de proiect din partea Universității Ovidius din Constanța.
Agenda evenimentului de la Dobrich a fost construită în jurul temelor cheie din curriculumul de formare a cursului, axându-se pe: abordarea antreprenoriatului în agricultură inteligentă climatică (CSA), construirea și susținerea lanțurilor valorice agroalimentare rezistente la climă; managementul fermelor durabile; posibile surse de finanțare a activităților CSA și marketing pentru produse agricole durabile.
Potrivit sursei citate, cursul „Antreprenoriat pentru o agricultură inteligentă climatică în Bazinul Mării Negre” răspunde nevoii de formare care să sprijine, să perfecționeze și să stimuleze tinerii antreprenori să se angajeze în agricultura durabilă și agricultura ecologică.
Cursul este disponibil pentru toți cei interesați sub formă de manual, publicat pe site-ul proiectului https://agreen-project.eu/. Conținutul instruirii va fi tradus în limbile naționale ale partenerilor, astfel încât cursul va fi disponibil în cadrul modulului de e-learning al platformei în limbile bulgară, română, turcă, georgiană, armeană și greacă.
Alături de Universitatea Ovidius din Constanța, parteneri în cadrul proiectului AGREEN sunt: Association „Dobrudzha Agrarian and Business School” (DABS), Bulgaria, Tekirdağ Namık Kemal University, Turcia, Biological Farming Association Elkana, Georgia, International Center for Agribusiness Research and Education (ICARE), Armenia, Development Agency of Eastern Thessaloniki Local Authorities (Anatoliki S.A.), Grecia.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp