Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 10 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța lansează cea de-a VIII-a ediție a EDU-TECH SOLUTIONS TEAMS

ro

10 Oct, 2024 08:37 200 Marime text
Universitatea Ovidius ConstanțaUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC) lansează astăzi, 10 octombrie 2024, cea de a VIII-a ediție a competiției de antreprenoriat studențesc EDU-TECH SOLUTIONS TEAMS, organizată în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2024-F-0299 – Societatea Antreprenorială Studențească Ovidius Innovation Center - dezvoltarea unui ecosistem creativ și educativ pentru tinerii antreprenori.

Potrivit Biroului de presă al Universității Ovidius Constanța, la întâlnirea care va avea loc începând cu ora 12.00, la sediul din Bd. Mamaia, nr. 124, în Aula B, sunt așteptați studenți de la toate cele 16 facultăți ale UOC, pentru a se înscrie în competiția ce se va desfășura până în luna decembrie a anului curent.

„Misiunea concursului este ca echipe interdisciplinare de studenți  să conceapă idei de afaceri inovative care să răspundă nevoilor regiunii noastre. Acest program reprezintă o oportunitate deosebită pentru studenți în a-și dezvolta abilitățile inovatoare și a-și cultiva spiritul antreprenorial, învățând și colaborând cu cei mai buni profesioniști”, precizează conf. univ. dr. Dragoș Sburlan, directorul proiectului.

În cadrul competiției, echipele de studenți vor beneficia de susținerea mentorilor din mediul universitar și din sectorul privat, care le vor îndruma, până în etapa finală.

Câștigătorii ediției din acest an se vor bucura de premii atractive, finanțate prin intermediul proiectului FDI - Societatea Antreprenorială Studențească Ovidius Innovation Center – dezvoltarea unui ecosistem creativ și educativ pentru tinerii antreprenori, dar și de sponsorii concursului.

Competiția EDU-TECH SOLUTIONS TEAMS face parte din viziunea UOC de a deveni o universitate antreprenorială și un motor de dezvoltare durabilă în regiunea de sud-est a României. În acest sens, până în prezent, la competiție au participat peste 1300 de studenți, în aproximativ 130 de echipe, care au avut acces la mai mult de 140 de ateliere și module digitale, prin intermediul a peste 30 de conferințe, școli de vară și workshop-uri.

citește și: 

Universitatea „Ovidius” Constanța investește peste 130.000 de euro pentru instalația de încălzire a bibliotecii (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii