Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:38 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” din Constanța O nouă serie de workshopuri pentru pasionații de informatică

ro

08 Apr, 2021 00:00 2567 Marime text

Începând de astăzi și până pe 3 iunie, Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) a Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) organizează în parteneriat cu Orange Romania, membru al Grupului Consultativ al FMI, o nouă serie de workshopuri, în cadrul unui seminar studențesc destinat viitorilor informaticieni, dar şi pasionaţilor de acest domeniu.
Potrivit lect. univ. dr. Gabriela Badea, Prodecanul Facultății de Matematică şi Informatică, intâlnirile care sunt organizate pentru al doilea an consecutiv, vor fi susținute săptămânal de către experți ai Orange România, într-o maniera online pe platforma MS Teams pe linkul: http://bit.ly/Orange_UOC.

Astăzi, de la ora 14, are loc primul workshop, „Introducere în rețele de telecomunicații-Arhitectura rețelei de telecomunicații mobile. Evoluție. Servicii de bază”, prezentat de Gabriel Papuc, iar pe 16 aprilie, ora 14.00 este programat evenimentul „Q&A-Cybersecurity”, susţinut de Ioan Constantin.

„Studenții care au parcurs deja module de securitate cibernetica in cadrul proiectului „Proinfo – pregătirea resursei umane pentru informatica” sunt invitați să completeze un formular până la data de 9 aprilie 2021, pentru a pune întrebări la care vor răspunde experții Orange în cadrul evenimentului Q&A”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Badea, prodecanul Facultății de Matematică şi Informatică.

Ciclul de seminarii continuă pe 22 aprilie, de la ora 14.00 cu tema „Introducere în rețele 5G, caracteristici generale și implementare. Studii de caz”, susţinut de Marius Iordache; 29 aprilie, ora 14.00, „Rețele wireless în spectru deschis” – Al. Oprea şi 13 mai 2021, ora 14.00, „Tehnici de virtualizare” – Mihai Huica.

Apoi pe 20 mai, ora 14.00 „Aplicații in domeniul IoT. Servicii”, temă prezentată de Dorian Drăghici şi se încheie pe 3 iunie cu tema „Securitate Cibernetică Operațională” prezentată de Ioan Constantin, tot de la ora 14.00.


Citește și:


#citeșteDobrogea: Trei ani de la dispariția academicianului Șerban Papacostea. A cunoscut condițiile de infern ale lagărului de la Canal
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii