Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța, recunoscută în clasamentul QS World University Rankings- Europe 2025

ro

12 Jul, 2024 14:38 536 Marime text
foto: UOC
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a obținut premiul „New Entrants Award” în cadrul evenimentului QS Higher Ed Summit: Europe 2024, care s-a desfășurat în perioada 11-12 iulie a.c., la Barcelona, în Spania, cu ocazia intrării în QS World University Rankings: Europe 2025.

De menționat este faptul că numai două universități din Europa au primit această distincție.
         
Potrivit unui comunicat de presă pus la dispoziție de UOC, în cadrul ceremoniei, UOC a fost reprezentată de prof. univ. dr. Liliana-Ana Tuță, prorector Relații internaționale, studenți străini și rezidenți, care a primit cu onoare recunoașterea internațională.
         

„A fi recunoscut în acest reputat clasament internațional este o dovadă a muncii susținute, în echipă, a dăruirii și a excelenței pe care instituția noastră și-o dorește în activitatea cotidiană. Această distincție nu este doar o reflectare a realizărilor universității noastre, ci și a eforturilor colective ale tuturor cadrelor didactice și auxiliare, cercetătorilor și, nu în ultimul rând, studenților noștri.

Este angajamentul lor neclintit față de excelența academică, inovația în cercetare și implicarea în viața comunității, deziderate care ne-au condus în acest punct. UOC își exprimă recunoștința și față de partenerii și colaboratorii săi naționali și internaționali, al căror sprijin a fost esențial pentru atingerea acestui succes. Universitatea se angajează să continue drumul anevoios pe calea excelenței și să contribuie la dezvoltarea educației globale prin inițiative și proiecte inovatoare”, a menționat prof. univ. dr. Liliana-Ana Tuță.         

Evenimentul de la Barcelona a reunit reprezentanți ai instituțiilor academice de top din întreaga lume, oferind o platformă valoroasă pentru schimburile de idei și dezvoltarea parteneriatelor internaționale, a mai punctat sursa citată. 
         
În clasamentul QS World University Rankings: Europe 2025, Universitatea Ovidius din Constanța a fost inclusă alături de alte 16 universități din România. Printre criteriile luate în considerare sunt: reputația academică, citări pe lucrările publicate sau rețele internaționale de cercetare.


Citește și:

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un eveniment internațional de promovare a handbalului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii