Universitatea Ovidius din Constanța Webinar despre provocările sistemului de sănătate mintală din România
Universitatea Ovidius din Constanța: Webinar despre provocările sistemului de sănătate mintală din România
14 Dec, 2021 15:53
ZIUA de Constanta
1417
Marime text
Vineri, 10 decembrie 2021, Universitatea Ovidius din Constanța a organizat un webminar online despre provocările sistemului de sănătate mintală din România.
Comunicatul oficial al Universității Ovidius din Constanța:
„Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat vineri, 10 decembrie 2021, în mediul online, webinarul “Romania’s Mental Health System: Opportunities and Threats”, informează prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS).
Potrivit sursei citate, evenimentul a reunit 67 de participanţi și a făcut parte din activitățile proiectului ”European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH)”, cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanţat cu 398. 450 de euro, prin Programul Erasmus Plus.
„În cadrul proiectului am reușit să stabilim parteneriate cu instituții de reabilitare a sănătății bazate pe expertiză, luând în considerare realitățile socio-economice și viitoare ale fiecărei entități implicate. La webinar au fost prezenți o parte dintre reprezentanții acestor instituții, în scopul dezbaterii provocărilor cu care se confruntă sistemul de sănătate mintală din România. Aceștia au concluzionat că activitățile fizice și sportive sunt foarte importante, nu doar în prevenirea diferitelor tulburări neuropsihiatrice, ci și atunci când acestea există”, a precizat prof. univ. dr. Ionel Melenco.
La eveniment au participat reprezentanții organizațiilor din consorțiul proiectului EASMH, dar și cei ai unor instituții naționale de profil, cum ar fi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa sau Fundația Estuar, organizație cu activitate în domeniul sănătății mintale.
Proiectul EASMH include, pe de-o parte, activități de sensibilizare axate pe valoarea adăugată a sportului și a activității fizice în psihiatrie, iar pe de altă parte, acțiuni care promovează sinergii inovatoare între organizațiile sportive și domeniul sănătății, fiind implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia - lider de proiect), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli studi della Campania Luigi Vanvitelli (Italia) și Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda).“
Sursă foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii