Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:08 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Workshop dedicat integrării studenților ucraineni în sistemul de învățământ european, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

20 May, 2024 11:38 701 Marime text


Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, joi, 16 mai 2024, workshop-ul „Building Bridges”, în cadrul proiectului European Inclusion of Ukrainian Students (EIUS), finanțat prin programul Erasmus Plus, transmit reprezentanții UOC. 

La eveniment au participat studenți ucraineni, care studiază la Universitatea Ovidius din Constanța, alături de colegii lor români și internaționali și de cadre didactice.

„În cadrul workshop-ului au fost analizate detalii legate de progresul și provocările întâmpinate în integrarea studenților ucraineni. Dialogul a fost centrat pe schimbul de idei și experiențe, având drept scop îmbunătățirea procesului de incluziune și promovarea unui climat de înțelegere și respect reciproc.

Dintre aspectele pozitive ale experienței lor educaționale în cadrul universității noastre, studenții ucraineni au menționat obținerea unei diplome recunoscute la nivel internațional, perspectivele profesionale oferite, diversitatea culturală și colaborarea cu colegii lor români. Totodată, aceștia au punctat o serie de provocări întâlnite în mediul universitar, cea mai frecventă fiind cea generată de diferențele lingvistice”, a precizat lect. univ. dr. Maria Alina Carataș, coordonatorul proiectului EIUS la nivelul Universității Ovidius din Constanța.


Obiectivele principale ale proiectului sunt de a identifica provocările, de a împărtăși experiențele și cunoștințele acumulate de universitățile partenere în gestionarea situației, stabilizarea și îmbunătățirea proceselor, pentru a crea un climat sigur și incluziv pentru studenții proveniți dintr-o țară puternic afectată de război.

Proiectul EIUS, cu codul 2023-1-SK01-KA220-HED-000157553, finanțat cu 400.000 Euro, prin Programul european Erasmus Plus, este implementat pe o perioadă de 36 de luni (1 decembrie 2023 - 30 noiembrie 2026), în cadrul unui consorțiu din care fac parte Universitatea Matej Bel din Banská Bystrica (lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea din Rzeszów și Universitatea Națională Iuri Fedkovici din Cernăuți, Ucraina, ca partener asociat.




Citește și:


Universitatea Ovidius Constanța a solicitat certificat de urbanism pentru o investiție. Ce răspuns a primit?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii