Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi liberă pentru elevi și profesori miercuri, 5 iunie, de Ziua Învățătorului

ro

02 Jun, 2024 15:03 1839 Marime text
foto: Pixabay Miercuri, 5 iunie 2024, elevii și profesorii din toată țara vor beneficia de o zi liberă pentru a celebra Ziua Învățătorului. Această zi specială este dedicată recunoașterii rolului esențial al cadrelor didactice în formarea și educarea tinerelor generații.

Ziua Învățătorului este marcată anual pe 5 iunie și reprezintă o ocazie de a aprecia eforturile și dedicarea profesorilor care contribuie la dezvoltarea intelectuală și morală a elevilor. În această zi, școlile vor fi închise, permițând atât elevilor, cât și profesorilor să se bucure de o zi de odihnă și reflecție asupra importanței educației.

Elevii de clasa a XII-a termină anul școlar pe 7 iunie, cei de clasa a VIII-a pe 14 iunie și elevii din învățământul tehnologic și profesional pe 28 iunie.

Zilele suplimentare nelucrătoare, conform Contractului Colectiv de Muncă, nu se recupereazăLiberul pentru Ziua Învățătorului este una dintre cele 17 noutăți pentru profesori și ceilalți angajați din noul contract colectiv de muncă (CCM) la nivel de sector – Învățământ, prin care s-a încheiat greva generală din Educație, semnat de liderii sindicali din Educație și ministrul Ligia Deca și care intrat în vigoare pe 6 iulie 2023..

Ziua Învăţătorului este sărbătorită, în fiecare an, pe 5 iunie. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 289/2007 şi reprezintă data naşterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului românesc modern, potrivit edupedu.ro.


Citește și:

Angajări ConstanțaPost vacant la Școala Gimnazială ,,Ioan Atanasiu” Lipnița
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii