Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Educației, sărbătorită la Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța. La ce evenimente au participat elevii (galerie foto)

ro

06 Oct, 2018 08:20 4915 Marime text
Data de 5 octombrie este sărbătorită din anul 1994 ca Ziua Educației, ca urmare a unei hotărâri UNESCO de a celebra recomandarea făcută  în anul 1966, tot de acest for, dar şi de Organizaţia Internaţională a Muncii, privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Ea aduce împreună elevii și profesorii în activități diverse în care aceștia își demonstrează dragostea și respectul reciproc.
         
La Școala ”Gheorghe Țițeica”, au avut loc mai multe activități, unele desfășurându-se în școală, alții în diferite instituții de cultură din oraș sau, pur și simplu, în aer liber.  De exemplu, elevii clasei a VII-a A, coordonați de prof. Marina Târziu, au fost mici actori în piesa ”Căsuța poveștilor”, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, alături de artiști ai acestei instituții. Elevii clasei a V-a B și a VI-a C, sub îndrumarea prof. Nicoleta Ivanov și Cristina Lomnoșanu, au realizat creații literare cu tema ”Gânduri pentru dascălul meu”. Interesantă a fost și activitatea elevilor clasei a VI-a D (prof. Veronica Hagi), care au fost în mijlocul elevilor clasei I E (p.i.p. Marioara Gospodin), cu scopul de a participa la lansarea proiectului micuților ”Cartea, bucuria mea!”. Cei mari le-au adus elevilor de ciclul primar cărțile preferate ale copilăriei lor și i-au invitat la lectură prin mesaje sincere și emoționante.

Potrivit reprezentanților uni9tății de învățământ, unii elevi ai ciclului primar au realizat colaje cu tema ”Ce este educația ?” (clasa a IV-a C, p.i.p. Rodica Radu), ”Clasa mea” (clasa I C, p.i.p. Simona Palasca), ”Educația prin ochi de copil” (clasa a II-a F, p.i.p. Nicoleta Zamfir).  Alții au avut întâlniri cu propriii părinți, care le-au vorbit despre parcursul lor profesional și despre cât de importante sunt munca și ambiția pentru a reuși în ceea ce îți propui, și cu comandantul bricului ”Mircea” (clasa pregătitoare B, p.i.p. Neli Dimancea, clasa a II-a D, p.i.p. Mirela Cotoarbă, și clasa a IV-a D, p.i.p. Victorița Chirică). Alți școlari din clasele I-IV au mers la teatru unde au vizionat spectacolul ”Cartea Junglei” ori la Muzeul de Marină. Au mai avut loc vizionări de filme, ateliere de arte vizuale, ore de nutriție sănătoasă ori jocuri în aer liber.  Nu în ultimul rând, elevii clasei a III-a C, îndrumați de p.i.p. Daniela Machedon, au rescris textul ”Ridichea uriașă” personajul fiind un copil care nu poate fi … smuls din fața calculatorului ! Ei au interpretat sceneta în fața invitaților (părinți, cadre didactice) care au rămas încântați de modernizarea atât de ingenioasă a textului clasic.

Cel mai potrivit este să dăm însă cuvântul elevilor pentru a încheia : ”În această minunată viață, întâlnești persoane de care te legi dincolo de cuvinte, oameni cu inimă mare care văd în tine mai mult decât vezi tu și care iau decizia de a munci alături de tine, până vei ajunge să descoperi părți din sufletul tău de care nu ești conștient. Sunt oameni care sunt făcuți pentru sufletul tău. În fruntea acestor persoane, după părinți, în frunte sunt profesorii, niște suflete care îți oferă învățătură necesară cât pentru o viață. (Alexandra Georgescu, clasa a VI-a C). ”Noi, elevii, trebuie să le arătăm profesorilor noștri recunoștința pentru orele petrecute cu noi, ore în care ne-au învățat și ne-au format ca oameni. Fără dascăli, școala și educația nu ar fi posibile, de aceea dânșii rămân în sufletele și în amintirea noastră.” (Răzvan Calagiu, clasa a V-a B).

 Sursa foto: Scoala Gheorghe Titeica
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii