Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

sorinamatei.ro Asociat cu un magnat rus, nepotul fostului preşedinte al Franţei conduce firma lui Horia Simu prin care miliardarul şi-a cumpărat vilele de pe Coasta de Azur

ro

10 Aug, 2016 00:00 5015 Marime text


Firma SCI ALLEGRA, prin care procurorii DNA susţin că Horia Simu şi-a cumpărat cele două vile de lux de 6,9 milioane de euro pe Coasta de Azur din despăgubiri ilicite de la ANRP îl are ca director general, asociat şi administrator încă de la înfiinţarea sa, pe 30 Iunie 2011, pe Charles Giscard d’Estating, nepotul fostului preşedinte al Franţei, Valery Giscard d’Estating.Creată în Franţa ca să funcţioneaze până în 2061, societatea civilă imobiliară SCI ALLEGRA are ca obiect de acitivitate cumpărarea, gestionarea şi expoatarea prin contracte de închiriere a orice fel de bunuri şi drepturi imobiliare pe teritoriul Franţei, obţinerea de credite şi împrumuturi şi efectuarea de demersuri astfel încât să devină asociat sau acţionar în orice fel de societate imobiliară.

În firma SCI ALLEGRA, care are un capital social de 10.000 de euro, pe lângă Charles Giscard d’Estating, nepotul fostului preşedinte al Franţei, mai este asociat omul de afaceri Horia Simu şi soţia acestuia, Raluca Simu, arată datele Registrului de Comerţ şi Companiilor din Franţa.

SCI Allegra nu are probleme financiare pe teritoriul Franţei şi nu are datorii la bugetul de statului francez, potrivit informaţiilor fiscale.

Charles Giscard d’Estaing, nepotul fostului preşedinte al Franţei, Valery Giscard d’Estaing

Familia Giscard d’ Estaing, una dintre familiile nobile ale Republicii franceze, cu o atestare documentară începând cu secolul al XI-lea, a oferit Franţei de-a lungul timpului înalţi prelaţi, ofiţeri, cavaleri de la Malta dar şi alte personaje cunoscute în societate, este proprietatea a şase castele.

Charles Giscard d’Estaing este unul dintre cei patru copii ai lui Olivier Giscard d’Estaing care este fratele fostului preşedinte francez, Valery Giscard d’Estaing.

Valery Giscard d’Estaing, unchiul lui Charles Giscard d’Estating, a fost preşedintele Franţei care l-a precedat pe Francois Mitterand la conducerea statului, între anii 1974- 1981, fiind cel mai tânăr preşedinte şi al treilea din al celei de-a 5-a Republici franceze, actuala formă a regimului politic republican al Franţei.


Născut în Germania, Valery Giscard d’Estaing, 90 de ani, este în prezent membru al Academiei Franceze, membru de drept al Consiliului Constituţional al Franţei şi a fost în mai multe rânduri ministru de Finanţe şi al Economiei al Republicii Franţa.

Nepotul fostului preşedinte al Franţei, Charles Giscard d’Estaing, director general şi asociat în firma lui Horia Simu dar şi partener cu un magnat rus

Charles Giscard d’Estating, nepotul fostului preşedinte al Franţei, Valery Giscard d’Estating, trăieşte în Geneva/ Elveţia iar presa franceză îl numeşte “rechin financiar”. În 1996, Charles Giscard d’Estating a fost condamnat de Curtea de Apel din Lyon la doi ani de închisoare cu suspendare şi plata a 150.000 de franci pentru fraudă fiscală iar în prezent este consultant financiar, specializat în activităţi imobiliare şi plasamente financiare.

Datele de pe teritoriul statului francez arată că, în prezent, nepotul fostului preşedinte al Franţei, conduce 13 firme specializate în fonduri şi entităţi financiare de plasement, activităţi de holding, activităţi imobiliare, localizarea terenurilor şi a bunurilor mobiliare, susţinerea judiciară a problemelor de patrimoniu, construcţii şi lucrări publice şi producaţia de electricitate, iar în două din cele 13 societăţi este asociat cu magnatul rus Pavel Kosolobov.


Firmele în care Charles Giscard d’Estating este partener de afaceri şi asociat cu magnatul moscovit Pavel Kolosobov sunt Eiffel Orsay, specializată în activităţi imobiliare şi de închiriere, prezentată ca fiind societatea numărul 1 specializată în design din Paris, şi societatea La Falaise, cu acelaşi obiect de activitate: localizarea terenurilor şi bunurilor imobiliare.

Magnatul rus, Pavel Kosolobov, bancher şcolit la aceeaşi Universitate cu Carlos Şacalul şi Anna Chapman

Magnatul rus, Pavel Kolosobov, asociatul lui Charles Giscard d’Estating, este născut la Moscova, are 52 de ani şi de câţiva ani stă tot în Elveţia, în Montreux, 33 Avenue du Casino. Din 2000 până în 2006, Pavel Kolosobov a fost CEO şi shareholder al Băncii comerciale şi de investiţii CentroCredit din Moscova, şi este proprietarul puternicului concern rus Malino, cu activităţi în agricultură, sectorul imobiliar şi cel de tehnologie.

Pavel Kolosobov este absolvent de matematică al celebrei Universităţi Prietenia Popoarelor din Rusia, devenită Universitatea Lumumba, a treia cea mai puternică instituţie de învăţământ de stat superior din Federaţia Rusă. Printre absolvenţii Universităţii se numără asasinul venezuelean Carlos Şacalul, ofiţerul de informaţii rus, Anna Chapman, liderul FARC, Timelon Jimenez, preşedintele Hondurasului, Porfirio Lobo, preşedintele Republicii Central Africane, Michel Djotodia, fostul preşedinte din Guyana, Bharrat Jagdeo, preşedintele Namibiei, Hifikepunye Pohamba, fostul preşedinte al Educaţiei din Federaţia Rusă, Vladimir Filippov, politicieni moscoviţi.

25 de hectare în Constanţa, cumpărate iniţial cu 100.000 de lei

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii DNA susţin că, în Octombrie 2009, Horia Simu, prin offshoreul cipriot Rosintaly Management Limited, a cumpărat de la un intermediar cu 700.000 de euro drepturile litigoase pentru un teren de 25 de hectare aflat în Constanţa, iar intermediarul cumpărase la rândul lui terenul de la o moştenitoare cu 100.000 de lei.

Horia Simu voia teren în intravilan dar a cumpărat, din greşeală, în extravilan. Ca atare, s-a mutat terenul

“După încheierea contractului de cesiune, martorul (…) a constatat că terenul a fost identificat eronat (…) în raportul de expertiză judiciară întocmit, în sensul că terenul era situat la o distanţă considerabilă faţă de municipiul Constanţa şi nu se situa în intravilanul acestuia, aşa cum Simu Horia crezuse iniţial”, mai susţin procurorii. Aşa se facă că peste un an, în Decembrie 2010, exact în ziua în care dosarul a fost înregistrat la ANRP, Primăria Constanţa ar fi transmis offshoreului cipriot Rosintaly Management Limited, controlat de Horia Simu, că terenul de 25 de hectare nu mai este în exatravilan, ci în intravilanul municipiului Constanţa, crescând astfel valoarea terenului.

Bani sau drepturi litigioase către evaluator, Daniel Moldoveanu, Gabriel Surdu, Dorin Cocoş şi Crinuţa Dumitrean

În zilele următoare, Comsia Centrală a ANRP l-a desemnat pe un evaluator care ar fi fost mituit cu 5000 de euro să calculeze preţul celor 25 de hectare. Iar în acelaşi timp, offhsoreul cipriot a cedat 10% din drepturile litigioase asupra terenului, printr-un intermediar,  consilierului de stat de la Palatul Cotroceni, Daniel Moldoveanu, şeful Comunităţii Naţioale de Informaţii şi ulterior acelaşi lucru s-ar fi întâmplat cu alte 15% din drepturi  care ar fi ajuns, tot prin intermediar, la Gabriel Surdu, şeful de atunci al RAAPPS şi la Dorin Cocoş. 400.000 de euro, tot prin intermediar, ar fi ajuns şi la Crinuţa Dumitrean, preşedintele ANRP şi al Comisiei Centrale de Despăgubiri.

Supraevaluare cu 7.715.000 de euro. 51 de milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea, vândute pe bursă şi transferate în trei ore

În Februarie 2011, preţul terenului de 25 de hectare este stabilit de expert la 8.750.000 de euro, fiind supraevaluat cu 7.715.000 de euro. În Mai, Comisia Centrală a ANRP aprobă suma şi emite titlul de despăgubire iar pe 21 Iunie 2011, la ora 9.45, Fondul Proprietatea transferă în schimbul celor 25 de hectare aproape 51 de milioane de acţiuni în contul offshoreului cipriot Rosintaly Management Limited, cu cont deschis la banca elveţiană HSBC. În aceeaşi zi, la ora 12.54, toate acţiunile sunt transferate către societatea de brokeraj SVM SWISS CAPITAL S.A care le vinde pe bursă pentru 6.520.512,93 euro.

În ziua în care au intrat banii în cont, Simu îi virează pentru cumpărarea vilei de pe Coasta de Azur


Pe 24 şi pe 26 Iunie, firma de brokeraj virează în contul offshoreului Rosintaly Management Limited două tranşe de câte 3.300.000 euro şi 3.220.512,93 cu aceeaşi explicaţie: “încasare pentru vânzare acţiuni la Fondul Proprietatea”. Şi tot în aceeaşi zi de 24 Iunie, offshoreul cipriot controlat de Horia Simu împrumută firma franceză SCI ALLEGRA, condusă de nepotul preşedintelui francez, dar reprezentată de Raluca Simu (foto) cu 3.240.300 de euro, într-un cont deschis la Trezoreria din Saint Tropez. Banii sunt viraţi în numele SCI ALLEGRA către SCA MALAFOSSE BARLOTTI JB TROADEC ET J TROADEC NOTARIES ASSOCIES pentru plata primei vile din Ramatuelle, subdivizia 70, lotul 172 din secţiunea AH (foto cadastru), Plage de Pampelonne, Saint Tropez.

Vila de 3,7 milioane de euro pe Coasta de Azur fusese găsită de 2 luni. Mobilierul pentru vilă a costat de 56.000 de euro


Actele Registrului de Comerţ şi Companiilor din Franţa arată că la acea vreme, Horia Simu identificase deja de mai bine de două luni vila de 3.700.000 de euro pe care voia să o cumpere pe Coasta de Azur, dar şi mobilierul aferent. 3.559.000 de euro l-a costat vila cu 5 camere din Saint Tropez, comuna Ramatuelle, cartierul Pampelonne, secţiunea AH, lotul 172, la 300 de metri de plajă pe care a cumpărat-o la sfârşitul lunii Iunie 2011, 56.000 de euro l-a costat mobilierul deja ales şi 85.000 de euro a fost comisionul agenţiei imobiliare „Immobilier a la carte” din Saint Tropez prin care a fost cumpărată vila . [DOCUMENT 5] Procura în scop de cumpărare mai arată că Horia Simu nu avea voie să recurgă la un împrumut pentru cumpărarea vilei, potrivit legilor franceze, încălcând astfel L 312-6 din Codul privitor la consum.

În perioada următoare, potrivit procurorilor, Horia Simu ar mai fi încasat din contul offshoreului Rosintaly Management Limited, deschis la banca elveţiană HSBC, alţi 480.000 de euro.

Horia Simu a cumpărat prima vilă ALLEGRA, prin firma SCI ALLEGRA condusă şi administrată de nepotul fostului preşedinte al Franţei iar vila de lux are cinci camere şi două piscine. [villa allegra 1] Parterul vilei ALLEGRA, de 3,7 milioane de euro include un hol, o bucătărie, o sufragerie, cinci camere, trei băi, un culoar şi o baie numai pentru oaspeţi. Iar la subsol, vila lui Horia Simu are un garaj, o cameră, o baie numai cu duş şi toaletă, un spaţiu pentru încălzit şi un coridor. Casa face parte din lotul 70 din parcelarea numită „Parcelarea plajei de la Pampelonne”, autorizată prin decretul din 19 Ianuarie 1927, emis de prefectul de Var.

 A ipotecat prima vilă de 3,7 milioane de euro de pe Coasta de Azur şi a cumpărat-o pe a doua de 3,2 milioane de euro, lipită de prima


După 3 ani, în Iunie 2014, procurorii susţin că omul de afaceri Horia Simu a ipotecat în favoarea unei bănci din Franţa prima vilă de 3,7 milioane de euro de pe Coasta de Azur, cumpărată cu banii obţinuţi fraudulos din dosarul despăgubire ANRP. Aşa ar fi cumpărat a doua vilă, în acelaşi cartier, comuna Ramatuelle, cartierul Pampelonne, secţiunea AH, lotul 173, vila fiind lipită de cea pe care o avea deja în Saint Tropez (foto). Preţul celei de-a doua vile ar fi fost de 3.200.000 de euro.

 Horia Simu a fost reţinut în Iulie 2015 de procurorii DNA, este judecat în trei dosare pentru mai multe fapte de dare de mită, spălare de bani în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu. Într-unul dintre ele, Horia Simu este judecat pentru dare de mită în legătură cu fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, acuzată că “în schimbul banilor primiţi, Bica, în calitate de procuror şef DIICOT a determinat înlocuirea procurorului de caz şi a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său în scopul pronunţării uneoi soluţii de clasare în dosarul în care se desfăşurau acte de urmărire penală faţă de inculpatul Horia Simu, lucru care s-a şi întâmplat ulterior”.

Horia Simu conduce în topul despăgubirilor ilegale ale ANRP cu suma record de peste 128 de milioane de euro, procurorii susţinând în precedenta speţa în care este trimis în judecată, tot în legătură cu despăgubiri ilegale, că Horia Simu ar fi introdus în perioada Martie 2008- August 2008 sumele provenite din infracţiuni în conturile altor societăţi offshore pentru ca apoi să le transforme în acţiuni la Compania de Construcţii de Căi Ferate- CCCF Bucureşti SA, SC FORADEX SA şi CUPROM SA.

Sursa: sorinamatei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii