Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci cărţi de zece ori mai bune decât „50 de umbre ale lui Grey”

ro

04 Oct, 2016 00:00 20959 Marime text


Popularitatea cărţii „Fifty shades of grey” ar putea fi cel mai mare mister literar al ultimei decade. Nimeni nu ştie de ce sau cum această serie de cărţi, deşi criticată de toţi criticii literari din lumea asta, a devenit una dintre cele mai vândute cărţi din USA, Anglia şi, recent, India. Poate fi la mijloc povestea de amor captivantă dintre Anastasia şi Christian Grey sau poate că sunt de vină scenele de sex pervers care le-au făcut pe multe femei să roşească şi să vrea să fie legate, măcar din curiozitate.

Dar, oricât de mult aţi iubit (sau urât) cartea asta, să ştiţi că nu e singura piesă de literatură erotică ce ar putea să vă gâdile fanteziile. De fapt, sunt volume întregi de cărţi de erotică, excelente!, ce vă vor face să uitaţi complet de existenţa lui Grey (într-un mod pozitiv, jur!).
 
Aveţi mai jos o listă cu cinci titluri de zece ori mai bune decât umbrele lui Grey.

„Povestea lui O”, de Pauline Réage

„Povestea lui O” este una dintre puţinele cărţi clasice de erotică. Scrisă în 1960, romanul spune povestea unei tinere franţuzoaice, O., care este trimisă de iubitul ei într-un castel, ca să fie iniţiată la viaţa de sclavă sexuală, apoi va trebui să se întoarcă în posesia lui sau… să plece.
 
Numai citind introducerea şi vă veţi da seama că romanul e plin de posibilităţi. O. îşi aminteşte momentul în care iubitul ei i-a cerut să devină sclavă sexuală în trei moduri diferite. Care e adevărul? Nici măcar naratoarea nu mai ştie. Povestea este, oricum, un simbol al revoluţiei sexuale a anilor '60. Intensitatea emoţiilor şi sexualitatea crudă care umplu paginile acestei cărţi te vor face să uiţi scenele repetitive ce i-au creat lui „Fifty Shades” o reputaţie atât de proastă în presă şi au pus imaginaţia altora pe chituci.

Trilogia „Frumoasa adormită”, de Anne Rice (sub pseudonimul A.N. Roquelaure)

Într-un interviu recent acordat unui radio canadian, am auzit-o pe Anne Rice spunând că a scris această trilogie din pură plăcere. A explicat că, spre deosebire de „50 Shades”, povestea ei din „Trilogia frumoasei adormite” este pentru a sprijini multele situaţii sexuale prin care ar putea trece o Frumoasă adormită. Eroina ei îşi începe istoria într-un castel, unde învaţă să fie prinţesă. Apoi, se mută într-un sătuc, unde devine sclava unui bărbat obişnuit. Mai departe, este capturată de un sultan pentru a servi la palatul acestuia. Fiecare carte din trilogie descrie un loc şi portretizează trezirea sexuală a Frumoasei la noi şi noi experienţe sexuale.
 
Dacă eşti fan Anne Rice, vei găsi aceste scurte romane delicios de erotice. Sunt sexy şi amuzante şi total nepretenţioase. Spre deosebire de „50 Shades”, nu este nicio relaţie la care trebuie să munceşti din greu, nu există niciun bărbat care trebuie schimbat (de pamperşi) sau salvat (de curvele cele rele). E vorba doar despre Frumoasa şi aventurile ei sexuale.

„Jurnalul unei sclave”, de Sophie Morgan

„Jurnalul unei sclave” este povestea adevărată a lui Sophie Morgan, aflată în relaţie cu James, un bărbat dominant care a înrobit-o sexual pentru propria lui plăcere. Sophie Morgan este o jurnalistă foarte inteligentă şi spirituală, care nu are prejudecăţi, iar această carte este rezultatul experienţei sale de sclavă sexuală.
 
Crudă, îndrăzneaţă şi sinceră, această carte ridică vălul misterios de pe relaţiile BDSM (bondage, disciplină, sado-masochism). În timp ce „50 Shades” este doar o fantezie, „Jurnalul unei sclave sexuale” descrie ceva real: durerea reală, plăcerea reală şi da, dragostea reală, aşa cum se trăieşte ea în relaţiile moderne BDSM. Nu este pentru cititorii slabi de inimă, ci pentru cei interesaţi de biografii, memorii şi experienţe sexuale reale.

„Povestea lui Carrie”, de Molly Weatherfield

Imaginează-ţi-o pe Carrie, o doctorandă în literatura comparată din Berkeley, feministă convinsă şi biciclistă. Într-o zi, la o petrecere în San Francisco unde se află starurile cele mai la modă, ea îl întâlneşte pe Jonathan, un arhitect înstărit care se oferă s-o introducă în misterele BDSM. Astfel începe „Povestea lui Carrie” şi pot să vă spun că e al naibii de amuzantă. Cea mai bună parte a cărţii e chiar Carrie. Weatherfield a creionat un personaj inteligent şi amuzant, care priveşte ce i se întâmplă cu ironie, umor şi e conştient de tot ceea ce i se întâmplă. Nu se poate opri din a analiza relaţia ei cu Jonathan. Ce înseamnă durerea? Care e cea mai bună cale de a avea sex anal? De ce-i place atât de mult să se joace? În comparaţie cu Anastasia, Carrie este de-a dreptul genială şi o iubim pentru asta.

„Sirena”, de Tiffany Reisz

Cartea aceasta a fost un succes literar al verii lui 2012. Eroina cărţii, Nora, este o scriitoare populară de cărţi erotice şi o dominatoare profesionistă cu ambiţii literare. O editură prestigioasă din New York vrea să-i publice cartea, dar are doar trei săptămâni la dispoziţie s-o rescrie. Cum relaţia ei cu editorul depinde de secretele pe care are de gând sau ar trebui să le dezvăluie, va fi oare în stare să termine cartea la timp?

Nu numai că este un roman erotic fantastic, dar este un roman incredibil. Punct. Personajele sunt complexe şi fascinante. Lumea Norei este o temniţă sexuală, înspăimântătoare şi atractivă în acelaşi timp, iar sentimentele de dragoste, vinovăţie şi sacrificiu sunt analizate cu asemenea fineţe, că n-o să puteţi lăsa cartea din mână. Nu se idealizează niciun erou, iar balanţa echilibrată dintre abandonul fizic şi intelect nu prea o vezi/citeşti decât în cărţile bine scrise. Dacă ar fi să alegeţi o carte dintre cele cinci listate azi, puneţi ochii pe Sirenă!


Sursa: mala-hierba.com
Sursă foto: birminghammail.co.uk
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii