Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micile surprize ale vieţii

ro

17 Sep, 2016 00:00 2274 Marime text
Tuturor ne plac surprizele plăcute. Cu toţii ştim, mai mult sau mai puţin, să dăruim şi să primim.
Când aniversăm ceva sau pe cineva, când dorim să ne exprimăm un sentiment printr-o atenţie sau să facem pur şi simplu un gest frumos, când dorim să transmitem un mesaj, când suntem interesaţi să influenţăm o situaţie, când suntem invitaţi în căminul cuiva, întotdeauna marcăm cu un cadou momentul. Să fim ţinuţi minte sau, pur şi simplu, să facem pe cineva să zâmbească.

Dar oare ştim cum să dăruim?  

Oricât ne străduim să găsim darul perfect, dacă nu ştim să îl dăruim, dacă cel care îl primeşte nu ştie cum să o facă, indiferent de natura darului, acesta îşi pierde valoarea emoţională.
Nu degeaba se spune că, decât să faci un cadou nepotrivit, mai bine renunţi. De pildă, nu poţi dărui cărţi de bucate unei adolescente de 14 ani sau o veioză unei tipe care stă cu chirie, decât dacă e una galle şi e pasionată de feng shui.
 
Trebuie să cunoşti foarte bine persoana căreia vrei să-i faci o bucurie, altfel, ce sens ar avea? Sigur, sunt plăcute şi cadourile din senin de la necunoscuţi, dacă ai nervi de oţel şi nu te sperie faptul în sine. O floare primită pe stradă de la un necunoscut poate face ziua plăcută cuiva, dar un cadou mai consistent ar putea să pună pe fugă un om normal sau l-ar putea face să se uite după camere ascunse.

Cadoul de aniversare  

Dacă eşti invitat la o aniversare, trebuie să te gândeşti foarte bine dacă îţi face plăcere sau nu această invitaţie. Fiindcă dacă ţi-e dragă persoana, atunci e simplu să găseşti darul potrivit. Se presupune că ţi-ai pierdut ceva vreme în compania ei ca să afli ce-i place. Ori, dacă ai fost invitat din senin, la numai o zi după ce-ai cunoscut pe cineva, din respect pentru tine, înainte de a ajunge la petrecere, întreabă un prieten comun despre hobby-urile aniversatului sau mergi la sigur cu un buchet de flori şi o cutie din cele mai fine bomboane, dacă e femeie, sau o sticlă de Jack, dacă e bărbat. N-o să-ţi sară nimeni la gât de bucurie, dar nici n-o să-ţi arunce vreo privire urâtă.

Cadoul de ziua mamei 

Nicio zi nu este mai potrivită pentru a-ţi exprima dragostea pentru mama decât cea de 8 Martie. Nu lăsa să treacă o astfel de zi fără să-i cumperi mamei tale ceva drăguţ şi neaşteptat. Știu că mamelor le e de-ajuns doar dragostea şi un telefon din când în când sau o vizită în weekend, totuşi, adu-ţi aminte sau măcar imaginează-ţi toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru tine şi fă o listă lungă de cumpărături pentru cea care ţi-a dat viaţă şi te-a ţinut în braţe luni şi ani la rând. Iată câteva idei:
* O poşetă de umăr în culori minunate şi cu iniţialele ei
* Un set de pahare pentru băut Martini (de ce nu, ea n-are dreptul să se răsfeţe?)
* Un colier cu pandantiv în care să aibă păstrate cu grijă fotografiile nepoţilor ei (de aur, fireşte, nu te zgârci, doar e mama ta!)
* Un halat de casă (nu de baie), pe care să-l poarte dimineţile la cafea şi la micul dejun
* O eşarfă de mătase cu un imprimeu vesel care să-i lumineze zilele când face piaţa
* Un set de perii de machiat (de toate mărimile)
* Ceaiuri din plante naturale (doar ştii cât de mult îi place să urmărească emisiunile TV preferate la o ceaşcă de ceai)
* Două sticluţe de ojă (un motiv în plus de a-i aprecia mâinile care te-au îngrijit)
* Un CD cu muzică din anii ei de tinereţe (nimic nu-i va face mai multă plăcere decât să rememoreze cu nostalgie dragostea pentru tatăl tău)
* O pereche de ochelari de culoare imposibilă (roz sau mov) care să-i smulgă un hohot de râs

* O brăţară şic cu pietre semipreţioase, eventual potrivite cu zodia sa (da, din acelea care aduc noroc)
* O agendă în care să scrie în ea despre micile bucurii ale vieţii ei de pensionară (pune-i o copertă din hârtie colorată şi completează prima pagină cu gânduri minunate care s-o invite la scris)
* Un parfum (încă unul în plus nu contează, o femeie nu are niciodată prea multe parfumuri, mai ales dacă ai obiceiul să i le tot iei din scrin)
* O cremă de faţă foarte hidratantă, împotriva ridurilor
* O cheie de porţelan, pe care să scrii ceva drăguţ („cheia spre inima ta” sau „te iubesc, mamă”)
* O pijama cu floricele
* Un clopoţel din care să sune şi să vă strângă pe toţi la masă
* Un suport pentru ochelarii ei (pe care îi pierde mereu prin casă)
* Bilete la teatru sau, şi mai bine, bilete în staţiunea aceea în care n-a fost niciodată, dar şi-a dorit întreaga viaţă

* O fotografie cu tine şi ea, pusă într-o ramă frumoasă, pe care s-o atârne pe peretele cu amintiri
* O spumă de baie din flori de crin
* O şedinţă de masaj, lumânări parfumate, uleiuri esenţiale
* O carte „Mama”, de Pearl Buck
Și lista poate continua, bineînţeles, în funcţie de ideile voastre minunate.

Cadoul de absolvire a liceului. Sau de admitere la liceu 

Hm, ştiu că nu se prea obişnuieşte la noi, dar normal ar fi ca, după absolvirea a patru ani minunaţi de liceu, în care adolescentul respectiv a tras din greu la căruţa propriei educaţii, părinţii să-i facă o surpriză minunată, ca semn de mândrie şi respect pentru copilul lor care nu i-a dezamăgit, care a încheiat cu bine o etapă a vieţii şi se pregăteşte să devină adult şi să dea cu fruntea de pragul vieţii. Or, noi ştim câte cucuie ne da viaţa fără să le cerem şi de ce să nu facem mai uşoară trecerea copilului nostru spre următoarea etapă? Iată câteva sugestii:
* Pregătiţi-i o petrecere-surpriză după ce a terminat cu ultimul examen de bacalaureat (chiar dacă nu şi-a primit încă rezultatele). Înainte de asta, spuneţi-i din timp că va fi recompensat pe măsură pentru munca lui, ca să aibă spor la învăţat.
* Invitaţi-i colegii la petrecere şi puneţi-i să scrie ceva drăguţ în caietul de oaspeţi al casei (dacă aveţi unul, dacă nu, poate că e momentul potrivit să vă faceţi unul). Toate rândurile acelea scrise într-un moment de entuziasm vor declanşa nostalgii pozitive peste 20 de ani.
* Dăruiţi-i haine noi, stil smart office, pentru primele lui interviuri
* Un pix personalizat cu care să-şi semneze primul contract de muncă
* O excursie de două săptămâni la Paris şi bani de buzunar pentru toate muzeele importante de-acolo.
* Sau puteţi să-i deschideţi primul cont bancar
* Și promisiunea că, dacă va intra la facultate din primul an, are dreptul să-şi aleagă destinaţia următoarei vacanţe.
 
Mai sunt cadourile de sfântul Valentine (lăsaţi, ce dacă e sărbătoare împrumutată de la alţii, orice prilej de a te bucura de viaţă şi de prieteni, e un bun prilej, aşa că fiţi inventivi şi de data asta), apoi cele de Crăciun, cele de Anul Nou, de ziua tatălui, de ziua bunicilor, de ziua copilului sau de orice alte zile speciale sau obişnuite doriţi să sărbătoriţi. Le vom discuta la momentul potrivit pe toate. Avem o singură viaţă, să ne bucurăm de ea în toate modurile posibile şi imposibile.
 
Mai vreţi ceva ponturi? Cred c-aţi prins ideea. Cumpăraţi chiar azi un cadou şi dăruiţi-l cuiva drag, din senin! Pentru simplul motiv că există în viaţa voastră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii