Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2020 Cum vor evolua medicina, IT-ul și shopping-ul

ro

06 Jan, 2010 05:40 1794 Marime text

avatar_eye.jpgInspirați de producția Avatar - film care în week-endul lansării a avut încasări totale de 242 de milioane de dolari în cele 106 țări în care a fost difuzat - experți în diferite domenii fac preziceri pentru următorul deceniu.

Odată cu lansarea producției SF Avatar, la sfârșitul anului trecut, și cu trecerea în 2010 specialiști din întreaga lume, experți în domenii precum medicina, știința și tehnologia sau shopping-ul vin cu preziceri pentru următorul deceniu. Cum arată 2020 în opinia lor? Evoluții pe toate planurile și poate chiar o nouă eră a religiilor.

Medicină generală

"O să ajungem la acel punct în care vom cunoaște și înțelege apariția și evoluția unor boli grave precum cancerul sau SIDA, vinovate în prezent de moartea a milioane de oameni la nivel mondial. Din păcate, cred că în următorul deceniu nu vom descoperi o metodă de prevenire sau vindecare pentru boli precum Alzheimer. Un progres se va înregistra și în cazul chirurgiei unde ne vom folosi din ce în ce mai mult de roboți, iar operații pentru care acum este nevoie de bisturiu vor devein istorie", Max Pemberton, expert în medicină generală și autorul unor cărți devenite celebre.

Stiinta

"În următorul deceniu vom asista la crearea de vieți artificiale și la inventarea celulelor sintetice, ambele fiind în prezent subiectele unor studii aflate în desfășurare. 

Vom fi martorii unor transformări grave ale climei, dar tehnologia ne va permite să intervenim pentru prevenirea dezastrelor naturale", Roger Highfield, editor la New Scientist.

Tehnologia de consum

"Tehnologia va pune stăpânire pe fiecare aspect din viața noastră. Telefonul mobil va deveni un fel de poartă de comunicare la nivel global și o posibilă legătură către orice calculator sau televizor din lume. Vom ajunge la acel punct în care vom fi urmăriți pas cu pas, dar acest lucru nu ne va deranja. Cât despre cumpărături, acestea vor îmbina realul cu virtualul", Matt Warman, expert în tehnologia de consum.

Internet

"În prezent utilizatorii de internet sunt de trei ori mai puțini decât cei care folosesc un telefon mobil. Până în 2020, internetul și telefonul mobil vor fuziona și vor deveni un lucru absolut normal și necesar pentru aproape toată populația globului. Schimbul liber de informație va duce la educarea cetățenilor și la transformarea acestora în oameni mult mai bine organizați, informați și, nu în ultimul rând, mult mai civilizați", Biz Stone, fondatorulTwitter. 

Continuarea pe www.cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii