Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IBM Blue Gene premiat de Obama

ro

22 Sep, 2009 06:04 1692 Marime text

bluegene.jpgPresedintele Obama a recompensat IBM si seria sa de supercalculatoare Blue Gene cu Medalia Nationala pentru Tehnologie si Inovare, cea mai prestigioasa distinctie oferita inovatorilor de top pentru realizari in domeniul tehnologic.

Presedintele Obama va acorda personal premiul la o ceremonie speciala care va avea loc la Casa Alba pe data de 7 octombrie. IBM, care a mai obtinut Medalia cu alte sapte ocazii, este singura companie care primeste aceasta distinctie in acest an.

Viteza si performantele Blue Gene au permis stiintei sa se adreseze unei varietati largi de probleme complexe si sa ia decizii mai informate - nu doar in privinta stiintelor socio-umane, ci si in astronomie, simulari, modelare si multe alte domenii. Sistemele Blue Gene au permis studierea genomului uman, investigarea unor terapii medicale, protejarea arsenalurilor nucleare, simularea descompunerilor radioactive, realizarea unor replici ale creierului uman, asistarea avioanelor in zbor, indicarea tumorilor, prezicerea tendintelor climatice si identificarea combustibililor fosili - toate acestea fara a dispune de banii si timpul care ar fi fost necesare pentru a realiza in mod fizic aceste cerinte.

Sursa: xtrempc.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii