Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incarcatorul de telefon „universal” vine in 2010

ro

30 Oct, 2009 06:41 1541 Marime text

La începutul acestui an, operatorii de telefonie mobilă si producătorii de terminale grupați în cadrul GSM Association au adoptat un standard unic micro USB pentru toate telefoanele mobile.

Prin această inițiativă, utilizatorii vor folosi, în viitor, un singur tip de încărcător - indiferent de tipul telefonului pe care îl dețin. Printre companiile care au semnat acordul se numără Orange, Telefonica, Vodafone, 3, AT&T, mobilkom Austria, T-Mobile, Telenor Telstra, Nokia, Samsung, LG, Apple, RIM, NEC, Qualcomm, Texas Instruments, Motorola și Sony Ericsson.

Deşi, iniţial, data lansării acestui dispozitiv a fost programată pentru 1 ianuarie 2012, potrivit GSM Association, lansarea noului dispozitiv va avea loc la jumătatea anului 2010. Companiile producătoare de telefoane mobile nu vor fi obligate să producă noul tip de încărcător. Noul încărcător nu va fi însă compatibil cu orice dispozitiv cu port microUSB, ci doar cu cele care beneficiază de transmisii de date avansate. Preţul încărcătorului nu a fost încă precizat.

Conform statisticilor, anual sunt produse inutil aproximativ 51.000 de tone de astfel de dispozitive. Noul model cu interfaţă micro USB va folosi cu 50% mai puțină energie electrică și va înjumătăți producția. În același timp vor fi micșorate semnificativ emisiile de dioxid de carbon cu 13,6 - 21,8 milioane de tone. 

Sursa: chip.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii