Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:08 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intel aduce educația high-tech în România

ro

26 Jun, 2013 08:38 2010 Marime text
Peste tot în lume începe să se pună accentul pe educația computerizată cu ajutorul tabletelor și computerelor, educația 1:1 (un copil – un calculator; un profesor – un calculator). Intel are o experiență uriașă în domeniu prin programul Intel Teach implementat în zeci de țări din toată lumea. A sosit în sfârșit și rândul țării noastre.

Intel a semnat un Protocol de Colaborare cu Guvernul României prin care se creează cadrul pentru dezvoltarea unui program de învățământ 1:1 (un copil – un calculator; un profesor – un calculator) în şcolile din ţară, până în 2015. Intel va oferi sprijin de specialitate Guvernului pentru a evalua, concepe și implementa instrumente educaționale specifice secolului 21, constând în echipamente hardware și software dedicate. Documentul a fost semnat de Peter Gleissner, Sales Director Intel pentru regiunea UE, Remus Pricopie, Ministrul Educației, Mihnea Costoiu, Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică și Sorin Vicol, Secretar de Stat în Ministerul pentru Societatea Informațională.

„Dacă elevul care iese de pe băncile școlii reușește să devină un cetățean adaptat lumii în care trăiește și adaptat lumii în care va urma să se dezvolte ca om, atunci înseamnă că sistemul de învățământ și-a atins scopul. Ca acest lucru să fie, însă, posibil, trebuie să creăm oportunitățile necesare, deoarece educația înseamnă, înainte de toate, explorarea posibilităților copiilor de a se defini ca personalități. Or, în lumea viitorului și școala aparține viitorului. Nu mai putem concepe un univers al educației fără instrumentele digitale. Acordul de astăzi cu Intel Corporation este un pas în plus în era digitală, pe care Ministerul Educației Naționale înțelege să-l facă pentru elevii din sistemul național de învățământ”, a declarat Remus Pricopie, Ministrul Educației. Sunt, desigur, vorbe pe cât de adevărate, pe atât de mari și colaborarea cu o corporație atât de implicată în educație ar putea aduce niște beneficii uriașe pentru învățământ. Bineînțeles, asta dacă nu se vor schimba interesele politicienilor, dacă diriguitorii vor uita de interesele personale și vor învăța să lucreze cu profesioniști, dacă chiar își vor da interesul să facă ceva bun și nu au urmărit doar să-și pună semnătura pe o hârtie importantă. O mulțime de DACĂ, dar și o speranță care refuză să moară.

Articolul integral aici: stiintasitehnica.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii