Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NVIDIA si Microsoft colaboreaza in domeniul procesarii paralele de inalta performanta

ro

30 Sep, 2009 05:50 1066 Marime text

NVIDIA si Microsoft anunta încheierea unui parteneriat prin care le vor oferi utilizatorilor Windows HPC Server 2008 sisteme de procesare de înalta performanta cu unitatile NVIDIA Tesla.

“Rularea în tandem a unitatii de procesare vizuala (GPU) cu procesorul sistemului (CPU) reprezinta o oportunitate foarte importanta de co-procesare multi-nucleu,” a declarat Dan Reed, corporate vice president, Extreme Computing, Microsoft. “Parteneriatul NVIDIA - Microsoft si platforma Windows HPC Server va ajuta oamenii de stiinta si cercetatorii sa obtina în diverse aplicatii performante caracteristice super-computerelor.”

NVIDIA Research a dezvoltat mai multe aplicatii accelerate pe unitatea de procesare vizuala (GPU) si care ruleaza pe Windows HPC Server 2008, cum sunt aplicatiile de ray tracing, folosite pentru modelarea fotorealista a automobilelor. În acest sens, NVIDIA a lucrat cu Microsoft Research pentru a instala un cluster de procesare de mari dimensiuni, format din unitati Tesla. Cu ajutorul acestui cluster se vor studia aplicatiile optimizate pentru unitatea de procesare vizuala.

De asemenea, pentru a atinge un nivel înalt de productivitate, exista multe alte aplicatii industriale - din domeniul procesarii de date, business intelligence, etc. precum si aplicatii stiintifice ce studiaza dinamica moleculara, calculele financiare, procesarea seismica, aplicatii ce sunt accelerate pe unitatile NVIDIA GPU, datorita arhitecturii intens paralele CUDA.

Arhitectura CUDA permite dezvoltatorilor sa foloseasca împreuna procesorul sistemului (CPU) si unitatea de procesare vizuala (GPU): într-o aplicatie, sectiunile de cod sursa care au nevoie de procesare intensa utilizeaza capacitatile de procesare paralela ale unitatilor de procesare vizuala, în timp ce partea secventiala a aplicatiei va rula pe procesor (CPU).

Sursa: xtrempc.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii