Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O britanica a dat nastere unui copil cu ajutorul iPhone

ro

29 Jan, 2010 05:53 1748 Marime text

iphone_insarcinat_19138600.jpgDupă patru ani de încercări de a avea un copil, Lena Bryce a reuşit să rămână însărcinată graţie unei aplicaţii iPhone.

Fertilizarea in vitro nu a dat rezultate ani la rând pentru Lena Bryce şi pentru partenerul ei, Dudley, care aproape renunţaseră la ideea de a mai avea un copil. A auzit însă de o aplicaţie, Fertility, pe care a descărcat-o pe iPhone, relatează Daily Mail.

Femeia în vârstă de 30 de ani a notat zi de zi informaţii despre temperatura corpului său, iar aplicaţia a calculat când aceasta ar putea fi în cea mai fertilă perioadă a lunii. După numai două luni de utilizare a tehnologiei, Lena Bryce a rămas însărcinată.

La sfârşitul săptămânii trecute, Lena a dat naştere la un spital din Glasgow unei fetiţe de 2,7 kilograme, Lola, exact în ziua estimată de aplicaţia iPhone.

Britanica a spus că s-a gândit la fertilizare in vitro sau la adopţie, însă a renunţat la aceste idei după ce Dudley i-a cumpărat un telefon când partenera sa a împlinit 30 de ani. "Am dat o căutare după şi am descărcat cinci aplicaţi mi s-a părut cea mai uşor de folosit, iar în două luni eram deja însărcinată", spune proaspăta mămică. Aplicaţia i-a indicat femeii când se află în perioada cea mai fertilă şi a sfătuit-o să facă sex cu trei zile înainte de această dată.

O aplicaţie care poate să le indice părinţilor din ce cauză plâng bebeluşii lor a fost, deasemenea lansată în această lună. Aplicaţia identifică motivul nemulţumirii bebeluşilor analizând cinci stări emoţionale sau psihologice: foame, oboseală, nervozitate, stres şi plictiseală.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii