Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:44 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A crezut că la Constanţa se face facultatea de medicină pe şpagă. Un student a fost condamnat. Mita a fost confiscată

ro

27 Jan, 2018 00:00 6294 Marime text
Judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa s-au pronunţat, ieri, în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, pentru dare de mită, a unui tânăr din Turcia, student la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
Ieri, instanţa a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Cel în cauză a fost obligat:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile
d) să comunice schimbarea locului de muncă
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Inculpatului i-a fost impus să frecventeze un program de intervenţie individuală pentru corectarea comportamentului infracţional derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
De asemenea, cel în cauză va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.
 
Tribunalul a dispus confiscarea sumei de 2.250 de lei, aparţinând inculpatului şi predată organelor judiciare la data de 13.09.2017 de către denunţător.

 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul cauzei se arată că, „la data de 12 septembrie (…), cel în cauză a introdus într-un plic suma de 2.250 de lei şi un bileţel pe care şi-a trecut numele, că are o restanţă şi că dacă nu va promova examenul va pierde bursa. Ulterior, inculpatul a băgat plicul pe sub uşa profesorului“. De menţionat că în faţa urmăririi penale studentul nu a recunoscut comiterea faptei. Cu toate acestea, el le-a precizat anchetatorilor că, de supărare cu nu a luat examenul, s-a îmbătat şi nu mai ştie ce a făcut.
 
Procurorii conchid afirmând că „punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii