Accident mortal, în aprilie 2016, pe DN3, dinspre Murfatlar către Cobadin. Prima condamnare
Accident mortal, în aprilie 2016, pe DN3, dinspre Murfatlar către Cobadin. Prima condamnare
24 Aug, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
2337
Marime text
- În motivarea deciziei, judecătorii arată că scopul educativ și preventiv al pedepsei poate fi atins și fără executarea efectivă a acesteia în regim de detenție.
- Dosarul se află acum la Curtea de Apel Constanța.
Magistrații Judecătoriei Medgidia au dispus condamnarea unui bărbat, de aproape 40 de ani, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen în faza de apel a fost stabilit pentru data de 12 octombrie.
Conform procurorilor, la data de 17 aprilie 2016, în jurul orelor 21.00, inculpatul a condus un autoturism marca Dacia Logan, pe DN3 dinspre Murfatlar către Cobadin. În momentul în care a ajuns la km. 226+610m, la efectuarea unei manevre de depășire, din cauza neatenției în conducere a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus și a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un arbore. În urma accidentului a rezultat vătămarea gravă a soției inculpatului, femeia decedând câteva zile mai târziu.
În motivare, magistrații Judecătoriei Medgidia rețin, în ceea ce privește modalitatea de executare a pedepsei, fără a minimaliza pericolul social al faptei, în contextul probelor administrate, având în vedere persoana inculpatului, vârsta acestuia, conduita anterioară și ulterioară săvârșirii faptei, că scopul educativ și preventiv al pedepsei poate fi atins și fără executarea efectivă a acesteia în regim de detenție, aplicarea pedepsei fiind un avertisment suficient de puternic pentru îndreptarea comportamentului social al inculpatului, care poate fi reintegrat social și reeducat și fără izolare în regim de detenție.
Instanța a mai fost de părere că prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, modalitate care presupune obligații și interdicții pentru inculpat, la care se adaugă și pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, se înfăptuiește în concret atribuțiile funcționale ale sancțiunii penale ca mijloc de reeducare, de prevenire a săvârșirii de noi infracțiuni și de reintegrare în comunitate a inculpatului, păstrându-se totodată o proporție între gravitatea acțiunii infracționale și durata în timp necesară procesului educațional de resocializare, potrivit motivării, așa cum este ea prezentată pe rolii.ro.
Citește și
Copil de patru ani, accidentat mortal pe DN 3 de un autovehiculul special pentru transport valori. Prima condamnare (document)
Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, sub control judiciar
Nu a oprit la semnalul agenților
Povestea unui tânăr șofer din județul Constanța, condamnat pentru ucidere din culpă după ce amicul său a fost împușcat în cap de polițiști (video)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii