Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal pe strada Poporului, din Constanța, în decembrie 2020. Prima condamnare

ro

19 Jun, 2024 10:14 766 Marime text
 
 
  • Confom procurorilor, inculpatul a condus autoturismul marca Skoda, pe strada Poporului, în Constanța. Ajuns la o intersecție semaforizată, la efectuarea virajului la stânga, nu ar fi acordat prioritate și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus pe strada Poporului, dinspre strada Frunzelor.
  • În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a unui bărbat, pasager pe bancheta spate a autoturismului accidentat, care a decedat câteva zile mai târziu.
 
Judecătoria Constanța a soluționat în primă instanță dosarul unui accident rutier mortal înregistrat pe strada Poporului, din municipiul Constanța, în decembrie 2020. Șoferul acuzat de producerea tragediei a fost condamnat la pedeapsa închisorii de un și nouă luni de închisoare cu suspendare, cu suspendare sub supraveghere. De asemenea, instanța a dispus acordarea unor daune morale de 600.000 lei și 95.000 de euro.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În actul de sesizare s-a reținut, în esență, că în decembrie 2020, inculpatul a condus autoturismul marca Skoda, pe strada Poporului, în Constanța. Ajuns la o intersecție semaforizată, la efectuarea virajului la stânga, nu ar fi acordat prioritate și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus pe strada Poporului, dinspre strada Frunzelor.
 
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a unui bărbat, pasager pe bancheta spate a autoturismului accidentat, care a decedat câteva zile mai târziu.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii de un și nouă luni de închisoare cu suspendare, cu suspendare sub supraveghere.
 
Judecătoria a dispus acordarea unor daune morale de 600.000 lei și 95.000 de euro.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa: portal instante de judecată și rejust.ro

Foto cu rol ilustrativ. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
FOTO+VIDEO
Tragedie la Lazu! Un medic de familie și un tânăr, condamnați definitiv pentru ucidere din culpă!

 
 
   
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii