Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:53 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de recunoaștere la DNA Cum a soluționat Tribunalul Constanța dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă

ro

25 Dec, 2021 00:00 2491 Marime text

 
  • Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror șef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției lui Fotin Ionuț Adrian, la data presupusei fapte inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
Recent, Tribunalul Constanța a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorul DNA- Serviciul Teritorial Constanţa şi Fotin Ionuț Adrian și a decis condamnarea acestuia la pedeapsa de 2 ani si 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 

„Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 2 ani si 10 luni închisoare aplicată inculpatului Fotin Ionuţ Adrian, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, ce curge de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Dispune ca pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Fotin Ionuţ Adrian să respecte următoarele măsuri de supraveghere: -să se prezinte la serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit b) Cod penal, Dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Constanța sau organizate în colaborare cu institu?ii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, Dispune ca pe durata termenului de supraveghere inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe perioadă de 60 de zile, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. (...) Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 2.000 lei, predată de inculpat martorului (...), asupra căreia a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului“, se mai arată în Hotarârea nr. 545/2021 din 17 decembrie2021.

 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control inițiat și efectuat de inculpatul Fotin Ionuț Adrian, în calitatea menționată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societății comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.
 
Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiași activități de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor  suma de 4.000 lei“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Masa și dansul la final“
Detalii până azi secrete din dosarul inspectorului Fotin, de la Antifraudă Constanța, acuzat de luare de mită (document)

 
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii